Nieuws

Ysebaert NV stuurt jaarlijks een tiental mails met productinformatie over nieuwe producten, prijslijsten, interessante weetjes (FAQ’s) en algemeen bedrijfsnieuws.

 

Wiska - nieuw compact kunststof LED-armatuur 2010

Wiska breidt haar assortiment niet-metalen armaturen uit met een nieuwe LED multifunctionele armatuur 2010.

Het lichtgewicht en ronde ontwerp is bijzonder geschikt voor installatie op plaatsen waar weinig ruimte is. Zowel binnen als buiten: Materiaal en fabricage zorgen ervoor dat het armatuur voldoet aan de eisen van de ruwe zee. Dankzij het compacte ontwerp is de installatie snel, eenvoudig en proces geoptimaliseerd - zonder het armatuur te hoeven openen. De stroomaansluiting gebeurt via een externe connector.

Het armatuur is IP66/IP68, gemaakt van polycarbonaat, 1600 lm (15W) en ontworpen voor een levensduur van 50.000 uur. De voedingsspanning kan zowel 230VAC als 24VDC zijn.

Meer informatie over dit armatuur vindt u hier.

Lees meer 12-12-2023

Eindejaarsperiode

Tijdens de komende eindejaarsperiode blijven wij paraat. Een beperkt team staat tot uw dienst voor dringende leveringen of afhalingen.

Het Ysebaert team dankt u voor de prettige samenwerking in 2023 en wenst u en uw familie een succesvol 2024 toe.

Lees meer 11-12-2023

Wiska – nieuwe aansluitdoos en schakelaar COMBI MAR 304

De nieuwe kunststof aansluitdoos COMBI MAR 304 is de perfecte opvolger/vervanger van de messing aansluitdozen 1149-1156. Met dezelfde montage afmetingen is deze 1 op 1 uitwisselbaar en vervangt zo in 1 klap 7 modellen messing aansluitdozen.
De COMBI MAR 304 komt standaard met 4 wartels M20 (3-12 mm) en een 5-polige aansluitsteen 4 mm² en is waterdicht IP66/67.
Naast de aansluitdoos is er ook een nieuwe kunststof schakelaar die 1 op 1 de messing schakelaar 1133 kan vervangen, de COMBI MAR 304 SWITCH.
De COMBI MAR 304 SWITCH is er in 2 versies, aan/uit 2P en wisselschakelaar 1P. Analoog met de aansluitdoos is de schakelaar ook IP66/67 en heeft een M20 kabelaansluiting.

Meer informatie:

Lees meer 08-12-2023

Glamox – MIR G2 next generation waterdichte LED verlichting

Glamox introduceert de opvolger voor de populaire waterdichte verlichting MIR, de MIR G2.
De MIR G2 kenmerkt zich door een lagere lichtkap, verbeterde sluitklemmen en een nieuw binnenwerk speciaal ontworpen voor LED.
De huizing is gemaakt van zuurbestendig roestvrij staal of aluminium/zink behandeld staal met een witte epoxy/polyester poedercoating. Als alternatief is hij verkrijgbaar in ongelakt zuurbestendig staal. Het wordt geleverd met een lichtkap in zelfdovend (V0) en slagvast gematteerd polycarbonaat met een siliconenvrije pakking uit één stuk en klemmen in zuurbestendig staal.
De MIR G2 heeft een scharnierende binnenplaat met snelkoppeling om onderhoud te vergemakkelijken.
Hij kan worden geleverd met noodverlichtingssystemen met een interne batterij of een externe batterijbehuizing.
Meer kenmerken zijn o.a.:

 • Van 2.500 tot 11.000 lumen
 • Verschillende wartelconfiguraties van 1 tot 4 wartels in kunststof of messing vernikkeld
 • Optioneel met DALI of lichtsensoren voor integratie in Light Management Systems (LMS)

Op aanvraag bezorgen wij u graag een conversielijst van MIR types naar MIR G2 types.
Verdere informatie kan u hier vinden.

Lees meer 07-12-2023

Bedrijfsbezoek door minister Paul Van Tigchelt

Op 16 november hadden we het genoegen minister van Justitie en Noordzee, Paul Van Tigchelt, te verwelkomen ter gelegenheid van de Dag van de Ondernemer. 

Lotte en Frank Ysebaert begonnen met een bedrijfsvoorstelling en daarna kreeg de minister een rondleiding in het bedrijf, zodat hij persoonlijk de productie van onze ATEX-kasten en onze energie- en verlichtingsoplossingen kon ontdekken.
Hij nam ook de tijd voor een praatje met onze medewerkers. 

Vervolgens kregen Lotte en Frank de kans om hun uitdagingen, die ze als ondernemer ondervinden, met hem te bespreken. De minister ging hierover met hen in dialoog.

Het was een zeer zinvol bezoek waar wij Unizo en de minister graag voor bedanken! 

Lees meer 17-11-2023

Up and running

Na de brand van 10 juli heeft het Ysebaert team hard gewerkt om onze werkzaamheden zo snel mogelijk te kunnen hervatten.
Ondertussen is alles weer up and running.
Alle medewerkers zijn weer aanwezig op kantoor en ons gebouw is volledig gekuist.
Er kunnen dus opnieuw bezoekers ontvangen worden.

De productie van ATEX kasten is opnieuw opgestart op 7 augustus en de medewerkers werken momenteel hard om de achterstand weg te werken.
Door de brand in combinatie met de vakantieperiode zullen we hier nog enkele weken vertraging hebben.

Bedankt voor de vele steunbetuigingen en jullie begrip.

Lees meer 16-08-2023

Vakantieperiode

Tijdens de komende vakantie periode blijven wij paraat.
U kan zoals altijd op een snelle service rekenen. Mogelijk worden levertijden tijdens deze periode een beetje langer ten gevolge van collectieve sluiting bij enkele van onze leveranciers.

Het Ysebaert-team wenst u alvast een prettige vakantie.

Lees meer 14-06-2023

LED Multifunctioneel armatuur 4010 van WISKA

Maak kennis met het nieuwe multifunctionele LED-armatuur 4010 van WISKA. Het polycarbonaat LED-armatuur is gemaakt voor extreme omgevingen en ideaal geschikt is voor de maritieme industrie of overal waar een armatuur met hoge prestaties nodig is.

Het armatuur is verkrijgbaar in een korte of lange versie met enkele, dubbele of driedubbele LED-strips, waardoor je veel lichtstroomopties hebt (van 1200 tot 7200 lumen).

Vanzelfsprekend is het waterdicht IP66/IP67, slagvast IK10 en inzetbaar tussen -25°C en +50°C.

Bekijk zeker de introductiefilm op de productpagina van WISKA.

Lees meer 13-06-2023

DL70 nieuwe LED downlights klasse B0 van Glamox

De nieuwe DL70 combineert architecturale klasse en maximum efficiëntie aan een ruime keuze reflectoren en lichtstromen. 

Een greep uit de vele mogelijkheden:

 • 2 behuizingen waarvan 1 met brandklasse B0
 • 4 reflectorkleuren: zwart, wit, zilver en mat zilver (standaard)
 • 3 lichtbundels: wide beam, medium beam, narrow beam 
 • Tussen 300 lumen en 3500 lumen
 • Verkrijgbaar in 24VDC en 230VAC
 • Battery backup
 • … en nog veel meer

De DL70 is waterdicht IP55 en heeft een levensduur van 100.000 uur.

Meer informatie op de productpagina van Glamox.

Lees meer 12-06-2023

AL40-R nieuwe rechthoekige LED inbouwarmaturen klasse B0/B15 van Glamox

De AL40-R past op bijna alle maritieme plafonds, is eenvoudig te installeren en heeft brandklassen B0 en B15 (met extra isolatie). (M) versies zijn goedgekeurd voor de scheepvaart.

De robuuste stalen behuizing heeft een witte poedercoating RAL9016 en komt in een korte en lange versie met een lichtstroom van 2200 lumen tot 3300 lumen.

Verstelbare montagebeugels zijn inbegrepen tot 52 mm plafonddikte. Diffusors IP44 zijn van hoogwaardig microprismatisch (MP) of opaal (OP) polycarbonaat maar ook een zilvermatte reflectoroptiek (SM) voor zeer lage verblinding en moderne look is mogelijk.

Noodversies zijn verkrijgbaar met externe batterij 3u (EB3) of  in de korte versie met interne batterij (E3). 

Meer informatie op de productpagina van Glamox.

Lees meer 09-06-2023

Glamox – compleet gamma verlichting voor offshore wind installaties

Heeft u ons uitgebreide aanbod van oplossingen voor Offshore Wind installaties al gezien?

Glamox en Ysebaert zijn de one-stop-shop voor alle technische verlichting voor uw offshore windparken, schepen, elektrische substations en topsides. 

Kijk op de Glamox website om te zien hoe wij u kunnen helpen te besparen op koolstofuitstoot, terwijl wij u de beste verlichtingsoplossingen op de markt bieden, of klik op de knop hieronder om de nieuwe digitale brochure te downloaden.

Lees meer 21-03-2023

Dirk Truyts op pensioen vanaf 31 maart

Na meer dan 40 jaar trouwe dienst nemen we afscheid van Dirk Truyts die op pensioen gaat op 31 maart.

Voor de logistieke afdeling kan u contact opnemen met Guido Deleersnyder op het nummer 03 328 06 69 of via mail warehouse@ysebaert.be.

We wensen Dirk een deugddoend pensioen!

Lees meer 20-03-2023

Luminell krachtige HMI zoeklichten

Naast LED zoeklichten SL1 en SL2 (zie bericht van 27 februari) biedt Luminell ook een gamma performante “dualhead” zoeklichten met HMI lampen. De reeks omvat 3 basisversies:

 • CL25 met 66000 lumen en 1 lux op 3200m
 • CL35 met 98000 lumen en 1 lux op 5300m
 • CL38 met 130000 lumen en 1 lux op 6100m

De dubbele kop kan worden geconfigureerd met 2 HMI lampen, een combinatie van HMI lamp en UV of met dubbele UV. De CL reeks is leverbaar in staande of hangende uitvoering en met optionele geïntegreerde IR thermische camera.

Met het intelligente besturingssysteem is het mogelijk vele zoeklichten en bedieningspanelen in een netwerk te besturen. Het systeem kan ook worden geïntegreerd met andere systemen aan boord.

Het beproefde ontwerp en mechanische concept is zeer solide en alle mechanische elementen zijn in de behuizing ingebouwd. Dit vermindert problemen door externe invloeden zoals ijs en corrosie. De behuizing zelf is gemaakt van zuurbestendig roestvrij staal en is bestand tegen het extreem zware mariene milieu.

Meer info over deze Luminell zoeklichten kan u hier vinden.

Lees meer 17-03-2023

LED vervangingskits voor Glamox / Aqua Signal armaturen

Nu de uitfasering van armaturen met fluorescentielampen (zie bericht van 21 november) een feit is, zijn LED vervangingskits een interessant alternatief. In plaats van volledige armaturen te vervangen kan nu eenvoudig de inwendige montageplaat worden vervangen. Hierdoor kan een TL-armatuur op enkele minuten tijd worden omgetoverd naar een LED-armatuur. De behuizing, lichtkap en bedrading kunnen behouden blijven.

De voordelen om over te schakelen naar LED zijn legio:

 • Energiebesparing
 • Lange levensduur van de LED’s 
 • 5 jaar garantie

We raden ook aan om fluorescentiearmaturen te upgraden met LED-vervangingskits i.p.v. LED-lampen. Bij deze laatste moeten vaak nog de lamphouders worden vervangen en de bedrading worden aangepast; vaak zijn deze ook niet gekeurd voor maritieme toepassingen.

Er zijn vervangingskits voor volgende armaturen: MIR, MIX, MAX, 1044, 1444, 1445, 1961 en GRX3.

Meer informatie over LED-vervangingskits kan u hier vinden: 

Graag adviseren wij u over de correcte typenummers en prijzen.

Lees meer 16-03-2023

Luminell LED Searchlights

Naast LED-floodlights heeft Luminell ook een uitgebreide serie aan motorbediende LED-zoeklichten.

De SL1 is een enkelvoudig LED-zoeklicht op 24VDC en zeer geschikt voor werk- en SAR-schepen door zijn zeer robuust ontwerp en het standaard ingebouwde “wave compensation”.

Meer info over de SL1 kan u hier vinden.

De SL2 is een zogenaamd “dual head” LED-zoeklicht dat staand of hangend kan geïnstalleerd worden. De voedingsspanning is 24VDC of 230VAC en met een lichtsterkte van 40000 lumen een zeer krachtig zoeklicht. De LED’s hebben een levensduur van 30.000 uur en zijn dimbaar. Optioneel kan de SL2 met een infrarood thermische camera worden uitgerust.

Meer info over de SL2 kan u hier vinden

Meer info over de SL2 met infrarood camera kan u hier vinden.

Lees meer 27-02-2023

Uitfasering Glamox floodlights 1076 met HPS/MH/halogeen lampen

Als gevolg van ROHS richtlijnen worden meer en meer gasontladingslampen uitgefaseerd. 

Mede door de ontwikkeling van steeds performantere LED-schijnwerpers heeft Glamox beslist om met ingang van Q2/2023 de floodlights van de serie 1076 uit te faseren.

Het gaat hier met name om:

 • 1076 met HPS lampen (high pressure sodium)
 • 1076 met MH lampen (metal halide)
 • 1076 met halogeenlampen (R7s en E40 lampvoet)
 • 1507 ballast units

Laatste orders voor deze producten kunnen nog tot 01/05/2023.

Als alternatief kan er gekozen worden uit een reeks van LED floodlights:

 • 1076 LED
 • FL60 (vermoedelijke uitfasering in 2024)
 • FL70
 • RLX C (Luminell)
 • RLC D (Luminell)

Voor meer informatie over deze floodlights volg deze link.

Lees meer 24-02-2023

Eindejaarsperiode

Tijdens de komende eindejaarsperiode blijven wij paraat. Enkel op 26 december zijn we gesloten. De overige dagen staat een beperkt team tot uw dienst voor dringende leveringen of afhalingen.

Het Ysebaert team dankt u voor de prettige samenwerking in 2022 en wenst u en uw familie een succesvol 2023 toe.

Lees meer 14-12-2022

Uitfasering T8 fluorescentie producten Glamox gedurende 2023

Als gevolg van de nieuwe ROHS-richtlijn betreffende het komende verbod op T8-fluorescentiebuizen in Europa tegen september 2023, zal Glamox de volgende producten in de loop van 2023 uitfaseren:

Buitenverlichting

 • MIR T8 – Laatste bestelling 01 02 23
 • MIX T8 – Laatste bestelling 01 02 23
 • MAX T8 – Laatste bestelling 01 02 23
 • 1044 (T8) – Laatste bestelling 01 01 23
 • 1444 (T8) – Laatste bestelling 01 01 23

Binnenverlichting

 • TL14-W58 T8 – Laatste bestelling 01 02 23
 • TL11-R250 T8 – Laatste bestelling 01 02 23
 • TL11-R222 T8 – Laatste bestelling 01 02 23

Voor al de oude fluorescentie T8-versies die nu worden uitgefaseerd, biedt Glamox een LED-variant of LED-vervangingskits aan.

ONDERDELEN

Reserveonderdelen voor de armaturen (lamphouder, ballast, condensator, enz.) worden ook uitgefaseerd op hetzelfde tijdstip als hierboven.
Andere reserveonderdelen die ook voor LED-versies worden gebruikt (bijvoorbeeld diffusors) blijven in het assortiment.

Voor meer informatie over het verbod, klik hier.

Lees meer 21-11-2022

Derde generatie aan zet in familiebedrijf Ysebaert

Lotte Ysebaert heeft Ysebaert NV overgenomen van haar vader, Frank Ysebaert. De KMO is daarmee aan de derde generatie toe.

Ysebaert NV biedt al 70 jaar lang kwalitatief hoogstaande producten en professioneel advies om elektrotechnische oplossingen te implementeren. Met hybride energiesystemen, explosiebeveiliging en maritieme verlichting kunnen we onze klanten met kennis van zaken ondersteunen. 

Grootvader Richard Ysebaert richtte het bedrijf op in 1953. Zoon Frank trad in zijn voetsporen in 1987 en liet het uitbloeien tot het bedrijf dat het vandaag is. 
Enkele jaren geleden zette Lotte Ysebaert haar eerste stappen in het bedrijf en Frank is dan ook trots te mogen aankondigen dat zij vanaf heden de touwtjes in handen heeft van het familiebedrijf. Lotte is klaar om het succesverhaal verder te zetten en haar eigen accenten te leggen. 
Frank blijft actief en zal het Ysebaert team waar nodig met raad en daad bijstaan.

Deze bedrijfsovername brengt voor onze klanten en leveranciers geen merkbare veranderingen met zich mee. U kan op ons blijven vertrouwen voor het leveren van kwalitatieve producten en we blijven u de service garanderen die u de afgelopen 70 jaar van ons gewend bent.

Lees meer 14-11-2022

Ontdek de compacte en krachtige Luminell explosieveilige schijnwerpers

Luminell heeft ook 2 explosieveilige schijnwerpers in het gamma, de RLX Cx en de RLX Dx.

Zowel de ingekapselde elektronica als het duurzame mechanisme maximaliseren het potentieel van de LED-technologie voor veeleisende toepassingen. De RLX is bestand tegen zeer corrosieve omgevingen, schokken en voortdurende trillingen. Hij voldoet ook aan de strenge EMC/EMI-normen. Door gebruik te maken van de verschillende lichtbundelopties is de RLX de ideale schijnwerper om de totale lichtoplossing te verbeteren.

 • ATEX- en IECEx-goedgekeurd. Zone 1, 2, 21 en 22
 • Zeer laag gewicht, minder dan 10 kg
 • Geen specifieke voorwaarden voor gebruik of installatie. "X-VRIJ"
 • Brede bedrijfstemperaturen -55° C tot +55° C
 • Temperatuurklassen T6/T5/T4/T3
 • Extreme levensduur tot 180 000 uur* (resterende lichtopbrengst 70%)
 • Lichtefficiëntie tot 80% besparing ten opzichte van conventioneel
 • Geen vlammen pad, geen onderhoud
 • MIL-STD-461, opmerkelijke EMC/EMI eigenschappen
 • Gemaakt voor veeleisende omstandigheden op zee en offshore

De RLX CX schijnwerper is een compacte LED schijnwerper voor explosiegevaarlijke omgevingen, zowel ATEX als IECEx zone 1, 2, 21 en 22. Daarnaast is deze licht van gewicht en zeer eenvoudig aan te sluiten.

De RLX Dx is een zeer krachtige explosieveilig gecertificeerde LED schijnwerper voor tankers, booreilanden en andere gevaarlijke gebieden. Deze is zowel ATEX als IECEx gekeurd. Er is een zone 1 (DXZ1.21) en zone 2 (DXZ2.21) versie beschikbaar.

Lees meer 12-04-2022

Nieuw assortiment Luminell schijnwerpers

Door de overname van Luminell door Glamox kunnen wij nu ook de Luminell schijnwerpers aanbieden. De Luminell schijnwerpers bieden een krachtige en constante verlichting, zorgen voor een verhoogde veiligheid en een langere levensduur, ondanks de belasting van extreme omgevingen. De kwaliteit van deze schijnwerpers wordt al snel duidelijk bij het bekijken van deze filmpjes: Luminell Made to last en Luminell fieldtest

De belangrijkste kenmerken van de schijnwerpers zijn:

 • Krachtige lichtprestaties
 • Compact, robuust en afgedicht
 • Gemaakt om schokken en trillingen op te vangen
 • Omgevingstemp. -40C tot +55C
 • Zeewaterbestendig (C5m) 
 • Ingekapselde interne elektronica
 • Uitstekende EMC-eigenschappen
 • Goedgekeurd volgens IEC 60945 
 • Flikkervrij
 • Ontworpen en geproduceerd in Scandinavië

De RLX schijnwerpers zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en lichtsterktes.

De RLX B is een zeer compacte schijnwerper met een hoge lichtopbrengst voor kleinere en middelgrote boten. Het kleine formaat maakt het gemakkelijk te installeren en overal te plaatsen en zal zorgen voor geweldig licht op het dek voor vele jaren 

De RLX C is de kleinere serie schijnwerpers die 500W halogeen- of kleinere HPS/HMI-lampen kan vervangen door slechts 80W vermogen te gebruiken. De RLX C heeft verschillende bundelopties van 10-120 graden, hierdoor kan er van op lange afstand een goede lichtkwaliteit gegarandeerd worden wanneer er voor de smalste bundel gekozen wordt. Het is een compacte en krachtige lamp voor kleine en middelgrote schepen.

De RLX D schijnwerper neemt de plaats in van de traditionele hogedruk natrium- en halogeenschijnwerpers en is geschikt voor meerdere toepassingsgebieden. De RLX D is een krachtige schijnwerper met een bewezen duurzaamheid voor ruwe omgevingen. De lichtverdeling is uitstekend en zorgt voor een heldere en veilige werkomgeving. Deze is verkrijgbaar met verschillende bundels, van spot 10 graden tot 110/45 graden breedstraler.

RLX D is verkrijgbaar in twee generaties: Gen 2 en Gen 3.

Gen 2:

 • Relatief kleine aansluitdoos
 • Meanwell PSU (Power Suppky Unit)
 • 2 wartelingangen (1 wartel en 1 stop)
 • lage beugel

Gen 3:

 • Ruime aansluitdoos
 • Luminell PSU (Power Supply Unit) op maat ontworpen
 • 4 wartelingangen (1 wartel en 3 stoppen)
 • Hogere beugel
Lees meer 11-04-2022

Geen zorgen meer over uitvallende navigatieverlichting met de nieuwe Serie 75

Serie 75 is een familie navigatielichten met de nieuwste LED- en drivertechnologie. Ze zijn geschikt voor alle schepen ≥ 20 m lengte. Serie 75 stelt nieuwe normen op het gebied van levensduur, efficiëntie en betrouwbaarheid.

Bij navigatielichten draait alles om veiligheid. Glamox heeft de Serie 75 ontwikkeld om zorgen over uitvallende lantaarns overbodig te maken. Het hoofdsysteem en het back-up systeem zijn geïntegreerd in één behuizing. Een lange levensduur van het product is een essentiële prioriteit geweest bij het ontwerpen van deze productfamilie van scheepslantaarns. Een slim, sabotagebestendig aftelsysteem geeft de gebruiker een waarschuwing wanneer het tijd is om de lantaarns te vervangen. Zelfs bij een omgevingstemperatuur van 45°C bedraagt de levensduur 100.000 uur.

De serie 75 voldoet aan alle eisen van de International Regulations for Preventing Collisions at Sea 1972 (COLREG) die zijn gepubliceerd door de Internationale Maritieme Organisatie (IMO), alsmede aan de plaatselijke voorschriften.

De Series 75 is leverbaar in enkelvoudige uitvoering (Series 75), dubbele uitvoering (Series 75D), enkelvoudige Arctic uitvoering (Series 75 Arctic) en dubbele Arctic uitvoering (Series 75D Arctic). Arctic versies zijn bedoeld voor gebruik in gebieden met lage temperaturen (-40°C), en bevatten een verwarmingsfolie, aan de binnenkant van de glazen lens.

Vind uw versie hier.

Lees meer 25-02-2022

Glamox neemt Luminell over

Glamox AS heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van 100% van de aandelen van het Noorse bedrijf Luminell Group AS. Luminell, opgericht in 2010, heeft een sterke positie verworven als fabrikant en leverancier van hoogwaardige schijnwerpers en zoeklichten in de maritieme en offshore verlichtingsmarkt. Luminell staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en het ontwikkelen van uitstekende verlichtingsoplossingen voor veeleisende toepassingen. 

"Samen zullen Luminell en Glamox een toonaangevend aanbod hebben in de wereldwijde maritieme en offshore markt voor alle scheepsgroottes," zegt Glamox CEO Rune Marthinussen. "Het samenvoegen en versterken van de productontwikkelingscapaciteiten van Luminell en Glamox zal onze technologische ambities versterken en ten goede komen aan onze klanten."

"Wij zijn twee bedrijven met toegewijde medewerkers die beide een belangrijke positie hebben verworven op de wereldmarkt voor maritieme en offshore verlichting", zegt CEO Bente Storhaug Dahl van Luminell. "Samen zullen Glamox en Luminell completere oplossingen bieden aan al onze klanten en samen sterker staan in de ontwikkeling van toekomstige oplossingen. Luminell zal deel uitmaken van de Glamox Global Marine and Offshore Division.

De schijnwerpers en zoeklichten zijn reeds te vinden op de website van Glamox.
Voor prijs- of technische vragen kan u steeds contact opnemen met het Ysebaert team.

Lees meer 24-02-2022

Eindejaarsperiode

Tijdens de komende eindejaarsperiode blijven wij paraat. Enkel op 24 december zijn we gesloten. De overige dagen staat een beperkt team tot uw dienst voor dringende leveringen of afhalingen.

Het Ysebaert team dankt u voor de prettige samenwerking in 2021 en wenst u en uw familie een succesvol 2022 toe.

Lees meer 16-12-2021

Nieuwe FL70 schijnwerper nu ook dimbaar

De nieuwe FL70 schijnwerper van Glamox met hoge lichtopbrengst en duurzaam ontwerp is nu ook beschikbaar in analoge dimbare versie.

Met een indrukwekkende lichtopbrengst tot 54 000 lumen en een systeemlevensduur van 100 000 uur is de nieuwe FL70 van Glamox een van de beste opties op de markt.

Door gebruik te maken van de nieuwste COB LED-technologie en LED-drivertechnologie biedt het een vrijwel onderhoudsvrije oplossing voor alle hoge en middelhoge intensiteitsverlichtingseisen. Het productontwerp heeft grondige warmtegeleiding en -afvoer simulaties ondergaan, waardoor alle componenten optimaal functioneren en een lange levensduur wordt gegarandeerd.

Verschillende toepassingen op een schip of offshoreplatform vereisen verschillende stralingshoeken.
De FL70 is verkrijgbaar met 7 verschillende stralingshoeken. De FL70 is gemakkelijk te installeren en wordt geleverd met een ruime GFK-aansluitdoos aan de achterzijde of met een kabel van 5 meter. Elke schijnwerper met aansluitdoos kan worden aangesloten op twee andere schijnwerpers.

Benieuwd naar de dimbare versie, check hier de nieuwe modellen.

Lees meer 29-04-2021

Nieuwe kaartleeslamp van Glamox Chart Lamp T LED

Chart Lamp T LED is een veelzijdige kaartleeslamp voor professionele toepassingen waar flexibiliteit van belang is. Hij is verkrijgbaar in IP20 en IP43 versies. Dimbare versies zijn ook beschikbaar.

Typische toepassingen zijn bruggen en werkplaatsen.

De aluminium lampkop en robuuste arm maken de lamp bruikbaar in een verscheidenheid van industriële en professionele omgevingen. Kan worden geleverd met een externe plug-in 230V adapter. De beschermingsklasse van de adapter is IP20 en is getest om te voldoen aan EMC 1/ Klasse B voor gebruik op de brug.
Bekijk de kaartleeslamp op onze website.

Lees meer 28-04-2021

Bestseller AL60-cabin leeslamp vernieuwd

Wij zijn verheugd een nieuwe toevoeging aan de familie van energiezuinige kajuitlampen te introduceren. Het nieuwste lid van de AL60-familie is de AL60-Cabin II leeslamp.

AL60-Cabin II is een verbeterde versie van de bestseller AL60-Cabin leeslamp. De zwanenhals van de oude lamp is hierbij vervangen door een flexibel scharnier, dat ontworpen is om te kantelen. Dit maakt het gemakkelijk om de hoek van het licht te veranderen en het precies daar te richten waar u het nodig heeft. Het geeft het product ook een compact en elegant ontwerp.

De lampkop is ontworpen zodat deze koel blijft om een lange levensduur van de LED-technologie binnenin te garanderen.

AL60-Cabin II is verkrijgbaar in verschillende versies, met of zonder USB-aansluiting. De zwarte versie heeft een karakteristieke messing scharnier, wat hem een gedistingeerde uitstraling geeft. Er is ook een volledig verchroomde versie. Later zal de verchroomde versie ook verkrijgbaar zijn met een witte behuizing.

De verstelbaarheid, in combinatie met het elegante design, zal deze leeslamp tot een geliefd lid van de AL60-familie maken.
Bekijk het armatuur op onze website.

Lees meer 27-04-2021

Wij steunen Kom op tegen kanker!

Ons budget voor eindejaarsgeschenken besteden we ook dit jaar weer aan een gift voor een goed doel.

Dit jaar schenken we deze aan Kom op tegen kanker. Zo helpen we hen kanker te vermijden, bestrijden, te verzachten en te pleiten voor een beter kankerbeleid. Zo komen we een stapje dichter bij een wereld zonder kanker.

Prettig eindejaar en een gezond en een gelukkig nieuwjaar!

Lees meer 17-12-2020

Nieuwe brochure Glamox offshore wind

Windturbines spelen een belangrijke rol in de energietransitie. Vandaag de dag is de wereldwijde capaciteit ongeveer 29GW maar in 2030 zal de wereldwijde capaciteit naar verwachting 234GW zijn. Europa heeft nu een totaal geïnstalleerd offshore windcapaciteit van 23GW. Dit komt overeen met tot ca. 5200 netgekoppelde wind turbines en meer dan 115 offshore-windparken.

De armaturen van Glamox voldoen aan alle marine en offshore normen en zijn daarom ideaal voor te plaatsen op de offshore substation, offshore converster station en de turbines. In hun nieuwe brochure geven ze een duidelijk overzicht van welke armaturen voor welke toepassing gebruikt kunnen worden.

Lees meer 30-11-2020

MagikNUT van Wiska lost EMC problemen snel en goedkoop op!

Het gebruik van polyamide kabelwartels in elektrische installaties neemt voortdurend toe. Metalen kabelwartels worden momenteel gebruikt op het gebied van EMC-oplossingen. Met de nieuwe polyamide EMC-borgmoer biedt Wiska nu een alternatief voor een polyamide EMC-oplossing. De MagikNUT kan worden gecombineerd met alle soorten ingangen met een metrische schroefdraad en biedt veel meer flexibiliteit voor installateurs. Tegelijkertijd biedt het een hoge EMC-bescherming en een snelle en eenvoudige installatie.

De MagikNUT heeft een uniek ontwerp. Het heeft een polyamide buitenmantel en een ingebouwd roestvrijstalen klemmechanisme voor EMC-schildverbindingen. Door de polyamide behuizing is de MagikNUT zeer licht. De MagikNUT is verkrijgbaar in zwart en grijs en is verkrijgbaar in drie maten (M16, M20 en M25).

Hoe werkt het?
Wanneer de borgmoer wordt aangedraaid, snijdt de roestvrijstalen clip in de poedercoating van de behuizing en zorgt zo voor een perfect contact. De klauwen van de roestvrijstalen clip zorgen voor het nodige contact met de afscherming. De EMC-bescherming is nu gesloten en een continu contact van de afscherming naar de behuizing is gegarandeerd.
Bekijk het hier.

Lees meer 27-11-2020

Nieuwe FL70 schijnwerper met hoge lichtopbrengst en lange levensduur

Wat zijn de belangrijkste aspecten van een goede schijnwerper? Een hoge lichtopbrengst is natuurlijk erg belangrijk en een duurzaam ontwerp dat minimaal onderhoud vereist.
Met een indrukwekkende lichtopbrengst tot 54 000 lumen en een systeemlevensduur van 100 000 uur is de nieuwe FL70 van Glamox een van de beste opties op de markt.

Door gebruik te maken van de nieuwste COB LED-technologie en LED-drivertechnologie biedt het een vrijwel onderhoudsvrije oplossing voor alle hoge en middelhoge intensiteitsverlichtingseisen. Het productontwerp heeft grondige warmtegeleiding en -afvoer simulaties ondergaan, waardoor alle componenten optimaal functioneren en een lange levensduur wordt gegarandeerd.

Verschillende toepassingen op een schip of offshoreplatform vereisen verschillende stralingshoeken.
De FL70 is verkrijgbaar met 7 verschillende stralingshoeken. De FL70 is gemakkelijk te installeren en wordt geleverd met een ruime GFK-aansluitdoos aan de achterzijde of met een kabel van 5 meter. Elke schijnwerper met aansluitdoos kan worden aangesloten op twee andere schijnwerpers.

Bekijk de FL70 in dit filmpje of op onze website.

Lees meer 27-10-2020

RS batterij MG met DNV approval

De RS batterij van MG Energy heeft het DNV GL-certificaat behaald en mag dus gebruikt worden op classificatieschepen, offshore-eenheden, hogesnelheidsvaartuigen en lichte vaartuigen.
Deze RS batterij is een vloeistof gekoelde lithium-Ionbatterij.
Hoge veiligheid en flexibele systeemconfiguraties waren de ontwerpprincipes tijdens de ontwikkeling van deze batterij.
Een modulair en compact ontwerp maakt de systeemintegratie flexibeler, vooral bij refit-projecten.
Door de vloeistof blijft de batterij op temperatuur om de levensduur van de cyclus te verlengen en piekvermogensprestaties te verbeteren.
Meer informatie kan u hier vinden. 

Lees meer 29-09-2020

Strijden tegen Covid 19 met de contactloze lichaamstemperatuurmeting via camera!

Onze leverancier Wiska, met jarenlange ervaring in CCTV-videobewaking voor offshore toepassingen, heeft een nieuw BTM-systeem (Body Temperature Measurement) op de markt gebracht.

Deze camera meet de temperatuur van een persoon en geeft deze weer op de PC.

Dit wordt vaak gebruikt in openbare ruimtes, zowel in bedrijfsgebouwen, winkelcentra als in hotels, en biedt de mogelijkheid om aanwijzingen voor mogelijke infecties in een vroeg stadium op te sporen.

Het systeem heeft slechts 3 componenten nodig: dubbele camera, blackbody en PC. De lichaamstemperatuur wordt gemeten op een afstand van 3 meter - nog steeds met een nauwkeurigheid van 0,3 °C.

Afhankelijk van de productversie is het apparaat in staat om tot 30 personen tegelijkertijd en in real time te meten - waardoor het systeem ook toepasbaar is op gebieden met veel verkeer.

Meer informatie kan u terugvinden in de brochure in bijlage. Voor prijsvragen kan u ons steeds contacteren. 

Lees meer 27-07-2020

Nog veiliger op zee met het nieuwe LED stuurlicht!

Het nieuwe LED Stuurlicht blauw van Aqua Signal is gebaseerd op de LED navigatieverlichting van Serie 60. Bij navigatielantaarns draait alles om veiligheid. Glamox heeft de Serie 60 ontwikkeld om de zorgen over falende lantaarns overbodig te maken.

Lange levensduur

De serie is ontworpen om 100.000 uur mee te gaan bij een omgevingstemperatuur van +45°C. Dat is twee keer de levensduur van de meeste concurrerende producten. Om een dergelijke lange levensduur te bereiken moet het ontwerp stevig zijn en moeten alle onderdelen van hoge kwaliteit zijn. Dit omvat een hoogwaardige LED-driver en drivertechnologie en het gebruik van materialen die bestand zijn tegen ruw weer en wisselende temperaturen, zoals zeewaterbestendig aluminium, polycarbonaat en gehard glas. De systeemlevensduur van de LED-lichtbron en driver is 11 jaar bij een continue runtime, 24 uur per dag bij een omgevingstemperatuur van +45°C.

Geïntegreerd aftelsysteem

Een lantaarn aan het einde van zijn leven laten komen of falen terwijl u op zee bent, is iets wat u niet wilt riskeren. Daarom is de Serie 60 uitgerust met een aftelsysteem dat u laat weten wanneer het tijd is om het navigatielicht te vervangen. Om het systeem fraudebestendig te maken is de timer in elke lantaarn geïntegreerd, terwijl het bericht wordt gecommuniceerd en weergegeven op het bedieningspaneel. Het systeem weerspiegelt het gebruik van de lantaarn, of deze nu wordt blootgesteld aan koude temperaturen en ruw weer of aan omstandigheden met minder slijtage. Dit systeem biedt extra veiligheid voor het schip.

Lage EMC-waarden

Er zijn strenge eisen voor de elektromagnetische compatibiliteit (EMC) van lantaarns die dicht bij de VHF-antenne moeten worden geïnstalleerd. Deze lantaarns van het type 60 hebben een laag emissieniveau en zijn getest en voldoen aan de emissie- en immuniteitseisen van de IEC 60945.

Een flexibele keuze

Serie 60 is ontworpen om te werken met het Aqua Signal Navigation lichtbedieningspaneel, maar ze bieden veel flexibiliteit omdat ze kunnen worden bediend met panelen van derden (1). De producten zijn eenvoudig te installeren, slechts vier bouten om vast te zetten en de interne aansluitkast biedt veel ruimte voor aansluitdraden. Het kan ondersteboven worden geïnstalleerd. 

(1) De compatibiliteit moet worden bevestigd door de leverancier van het bedieningspaneel.

Lees meer 23-03-2020

Snel en gemakkelijk de juiste navigatielichten kiezen met nieuwe online tool!

Navigatieverlichting moet zowel voldoen aan heel wat veiligheidseisen als aan functionele behoeften. Zonder uitgebreide achtergrondkennis kan het zoeken naar de juiste verlichting veel tijd in beslag nemen. Daarom heeft Glamox een gratis online tool ontwikkeld die u begeleidt naar de beste keuze van navigatielichten en panelen op basis van uw behoeften.

De tool houdt rekening met parameters zoals grootte en type schip, LED of conventionele lichtbron, type paneel en spanningen. U kunt zelfs speciale eisen stellen zoals, Suezkanaal- en Panamalampen. Nadat u de eenvoudige stappen van de configurator heeft doorlopen, krijgt u een rapport met aanbevolen producten voor uw project. Via dit rapport klikt u gemakkelijk naar de aanbevolen artikelen door waar u alle technische informatie vindt. U kan het rapport ook opslagen en doorsturen naar ons zodat u voor deze artikelen snel een offerte heeft. Test de nieuwe online tool nu via https://nlc.glamox.com/.

Lees meer 22-03-2020

Wiska Led module serie 1131 en 2000

Wiska heeft een speciale LED module ontwikkeld voor het vervangen van de gloeilamp in de armaturen van de serie 1131 (messing) en 2000 (polycarbonaat).
De bodemplaat met voorbedrade lamphouder kan omgewisseld worden voor een bodemplaat met LED module & driver.
De LED lamp wordt afgedekt met een speciale lens zodat de straal lijkt op een traditionele gloeilamp.

Huidige lampen kunnen vervangen worden door deze nieuwe module. Er zijn ook enkele nieuwe modellen op de markt die standaard met deze LED module geleverd zullen worden.

Voor de technische details van onderstaande nieuwe armaturen kan u hieronder de technische fiche bekijken. 

10110592         1131/CR/clear/oT/LED-M/5W-1xZ14
10110593         2000/LED-M/clear/5W

Ook voor het vervangen van de huidige gloeilampen door een LED module kan u hier de instructies downloaden.

Artikelnummers: 
22001154         SP-1131-2000 ST/LED 230Vac/840
22001155         SP-1131-2000 ST/LED 230Vac/830

Lees meer 17-12-2019

Wij steunen Artsen zonder grenzen

Als eindejaarsgeschenk doen we een gift voor het goede doel. Dit jaar schenken we deze aan Artsen Zonder Grenzen. Zo helpen we hen de levens redden van talloze mensen in nood.

En is leven niet het mooiste geschenk ter wereld?

Prettig eindejaar en een gelukkig nieuwjaar!

Lees meer 16-12-2019

Nieuw navigatiepaneel NL90 van Glamox

Het navigatiepaneel NL90 wordt gebruikt om de werking van navigatie- en signaleringsverlichting aan boord van schepen te regelen.

De oplossing is eenvoudig "plug and play" te installeren, eenvoudig in gebruik en kan een aantal navigatie- en signaallampen aansturen. Het heeft een korte levertijd vanuit onze fabriek en de configuratie kan na installatie aan boord van het schip worden uitgevoerd. Het NL90 systeem wordt geleverd met een standaard setup. Het systeem voldoet aan alle eisen voor een complete navigatielichtinstallatie voor alle schepen en voldoet aan alle relevante normen en resoluties.

De complete unit bestaat uit een LCD-display met touch panel voor inbouwmontage, ingangsmodules voor lantaarns, en een voedingseenheid voor montage in de brugconsole.

NL90 is Bureau Veritas, CRS, GL en RINA gecertificeerd.

Meer informatie kan u hier vinden.

Lees meer 29-11-2019

LED ombouwkits

Bestaande TL-armaturen van Glamox of Aqua Signal ombouwen naar LED  gaat eenvoudig en snel.

Glamox biedt een LED vervangingskit aan die eenvoudig te gebruiken is dankzij het trayconcept. Alle mechanische onderdelen, bevestigingen en kabelwartels blijven ongewijzigd in de armatuur. Het enige wat u hoeft te wisselen is de interne montageplaat, een eenvoudige oplossing voor het omzetten naar LED.

Er zijn ombouwkits beschikbaar voor de MIR van Glamox en de 1044/1444 van Aqua Signal.
Bijgevoegde tabel helpt u bij uw keuze.

Lees meer 28-11-2019

Nieuw downlight DL41 van Glamox

Dit downlight met lage inbouwdiepte is ontworpen volgens de maritieme normen. Het past op bijna alle plafonddiktes en heeft een B0 brandontwerp. De DL41 past op uitsparingen van 155mm en 145mm.

Het armatuur is gemaakt van gegalvaniseerd witgelakt staal; de reflector van geanodiseerd aluminium met een geïntegreerd opaalrooster in polycarbonaat. Afwerkingen en decors zijn verkrijgbaar in wit, chroom of geborsteld aluminium.

De montage van decors is eenvoudig met bajonetaansluiting en door de snelkoppelingen is de downlight eenvoudig te installeren. 

Afbouwringen, decorelementen en lichtregelelementen moeten apart worden besteld. Verkrijgbaar als HF-armatuur die ook met fase-afsnijding gedimd kan worden, als nachtverlichting HF-NL en als noodverlichtingsvariant HF-Z.

Meer informatie kan u hier vinden.

Lees meer 27-11-2019

Standaard armaturen Glamox Aqua Signal

De afgelopen decennia zijn er onnoemelijk veel varianten van de waterdichte armaturen 1044/1444 geproduceerd door Glamox Aqua Signal. Om het productieproces te stroomlijnen en de levertijden drastisch te verkorten zijn 16 standaard armaturen bepaald die 95% van de vraag moeten dekken.

Alle modellen hebben elektronische ballast en doorvoerbedrading.

Volgende opties bepalen verder uw keuze:

 • LED (2200lm of 4500lm) of fluorescentie (2x18W of 2x36W)
 • Behuizing zinc coated (met kunststof wartels) of roestvrijstaal (met messing wartels)
 • Met of zonder battery backup

De lijst in bijlage vergemakkelijkt uw keuze en vermeldt tevens de MIR versie (Glamox) voor de LED-armaturen.

Momenteel wordt van deze armaturen stock aangelegd en moeten de lange levertijden tegen januari 2020 verleden tijd zijn.

Meer info op de Glamox website of bij Jan Lemmens +32 3 3280664.

Lees meer 26-09-2019

Glamox en Ysebaert op Europort 2019 (Rotterdam)

Van 5 tot 8 november heeft in Rotterdam de vakbeurs Europort 2019 plaats. Europort is de zakelijke ontmoetingsplaats voor de maritieme industrie, met haar focus op gespecialiseerde schepen en slimme oplossingen voor de toekomst.

Glamox/Aqua Signal presenteert op zijn stand 7316 de laatste nieuwe LED verlichting voor technische ruimten, accommodatie en gebruik op dek. Een selectie van de getoonde producten kan u in deze brochure terugvinden.

Ook Luc Baeyens, Product Manager Marine Offshore Lighting bij Ysebaert, zal op woensdag 6 en donderdag 7 november op de stand van Glamox aanwezig zijn om onze Belgische klanten te ontvangen. Wenst u een afspraak te maken, stuur dan een e-mail naar luc.baeyens@ysebaert.be of bel hem op +32 473 569513.

Wij kijken alvast uit naar uw bezoek.

Lees meer 29-10-2019

Wiska100

Dit jaar viert Wiska zijn 100-jarig bestaan. Begonnen als Hoppmann & Mulsow, genaamd naar de 2 stichters, was hun eerste product een messing aftakdoos volgens de HNA-standaard.

De merknaam WISKA, een afkorting van “wasserdichte isolierstoffgekapselte Kabelarmaturen” is sinds enige tijd ook de officiële benaming van dit familiebedrijf met de derde generatie aan het roer.

Om de hoogste kwaliteit producten te leveren houdt Wiska het volledige proces van ontwikkeling tot levering in eigen hand.  Vandaag zijn 260 medewerkers actief met de ontwikkeling, productie en levering van elektrisch materiaal, verlichting en CCTV voor handel, industrie en scheepsbouw.  

Ysebaert is al sinds 1970 uw aanspreekpunt voor Wiska maritieme producten in België en dus bijna een halve eeuw betrokken bij het reilen en zeilen van deze partner.

Wij wensen Tanja en Ronald Hoppmann samen met hun team een fantastisch “100 jaar event” en een succesvolle 2de eeuw.

Meer info over de geschiedenis van Wiska kan u hier vinden.

Lees meer 25-09-2019

Nieuw explosieveilig LED-armatuur AX60-S

Glamox introduceert een nieuw explosieveilige armatuur voor zone 1, conform de regels van de maritieme classificatiemaatschappijen en de IEC-standaarden.

Het opbouwarmatuur is ontworpen voor interieurtoepassingen en heeft een gelijkaardig ontwerp als de AL60 familie. De prismatische lichtkap geeft een superieur lichtcomfort met lage schittering.

De AX60-S is leverbaar in 2 lumen varianten (1300 of 1600lm) en optioneel leverbaar met battery backup 1,5 of 3h. De LED’s hebben een levensduur van 100.000u bij Ta 45°C.

Meer informatie kan u hier vinden.

Lees meer 24-09-2019

Nieuwe LED noodverlichting EL40 van Glamox/Aqua Signal

De nieuwe LED-vluchtrouteverlichting EL40 heeft een compact modern design met een focus op een lage in/opbouw diepte. De armaturen zijn beschikbaar voor inbouw (EL40-R) of opbouw (EL40-S) en de behuizing kan in gepolijst roestvrijstaal of witgeschilderd staal. Verschillende pictogrammen zijn leverbaar maar ook pictogrammen op maat zijn mogelijk. De EL40 is IP67 met de quick connector IP67 van Wieland. Alternatief zijn andere connectoren (IP20) beschikbaar hetgeen een vlotte installatie mogelijk maakt.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje op onze website.

Lees meer 18-12-2018

SMM 2018 - Nieuwigheden bij WISKA

Begin september bezochten we de SMM 2018 in Hamburg, de grootste beurs voor alles wat met scheepsbouw en offshore installaties te maken heeft. Wiska, met zijn roots in Hamburg, introduceerde een heleboel nieuwigheden waaronder nieuwe camerabehuizingen, camera’s met Nightvision, Varitain Rack (reefer container sockets) en nog vele andere. Een volledig overzicht met link naar meer info kan u hier terugvinden.

Lees meer 28-09-2018

Nieuwe LED-inbouwspots bij Glamox Aqua Signal

Glamox Aqua SIgnal blijft zijn gamma LED-verlichting verder vernieuwen. De nieuwe inbouwspot DL40 is speciaal ontwikkeld om een luxueuze en warme omgeving te creëren. Het compacte design en de geringe inbouwdiepte laat een eenvoudige installatie toe.

De DL40heeft een lichte maar robuuste aluminium behuizing en is beschikbaar in wit, chroom of goudkleur. Standaard is de dimbare versie en optioneel zijn een nachtlicht functie en “dim2warm” functie voor een gemoedelijke kaarslicht omgeving.

Volgende versies zijn beschikbaar:

 • DL40 R108A met cutout 108 mm en tilt mogelijkheid
 • DL40 R92A met cutout 92 mm en tilt mogelijkheid
 • DL40 R70A met cutout 70 mm en tilt mogelijkheid
 • DL40 R70F met cutout 70 mm zonder tilt mogelijkheid

Klik op de versie voor meer informatie.

Lees meer 27-09-2018

LED-verlichting in offshore projecten

Glamox Aqua Signal heeft recent een offshore project gerealiseerd met uitsluitend LED-verlichting.

In vergelijking met traditionele verlichting bespaart het John Sverdrup offshore field jaarlijks:

 • 90% op zijn onderhoudskost
 • 50% op zijn energieverbruik
 • 500ton CO2 uitstoot

Een hoogwaardige lichtinstallatie met LED garandeert tevens een veilige werkomgeving wat in elke offshore omgeving van primordiaal belang is.

Meer informatie over dit project kan u hier terugvinden

Lees meer 26-09-2018

Nieuwe LED-navigatielantaarns serie 61 van Glamox Aqua Signal

Als aanvulling op de serie 65 dubbele LED navigatielantaarn introduceert Glamox Aqua Signal de LED-navigatielantaarn serie 61 in enkele uitvoering voor schepen >50m.

Deze nieuwe serie is ontworpen voor een levensduur van 100.000 u (11 jaar bij continu gebruik) en heeft een geïntegreerd aftelsysteem dat de gebruiker waarschuwt wanneer de lantaarn moet vervangen worden. Deze waarschuwing wordt getoond op het navigatiecontrolepaneel van Aqua Signal (of panelen van andere fabrikanten mits de compatibiliteit is gewaarborgd). 

De geïntegreerde aansluitdoos laat voldoende ruimte voor de aansluitkabels en indien noodzakelijk kunnen de rondom schijnende lantaarns ondersteboven gemonteerd worden. De voedingsspanning is 24VDC of 115V/230V AC.

Om de befaamde productkwaliteit van Aqua Signal te waarborgen worden deze lantaarns onderworpen aan uitgebreide tests waaronder schoktests (tot 15g), vibratietests (2,3g voor 2 uur), klimaattesten (-25°C tot +55°C), zoutneveltests, EMC en IP testen.

Raadpleeg de productfiche of neem een kijkje op onze website.

Lees meer 27-04-2018

Nieuwe LED-navigatielantaarns serie 60 van Glamox Aqua Signal

Speciaal voor schepen tussen 20m en 50m introduceert Glamox Aqua Signal de LED-navigatielantaarn serie 60 in enkele uitvoering.

Deze nieuwe serie is ontworpen voor een levensduur van 100.000 u (11 jaar bij continu gebruik) en heeft een geïntegreerd aftelsysteem dat de gebruiker waarschuwt wanneer de lantaarn moet vervangen worden. Deze waarschuwing wordt getoond op het navigatiecontrolepaneel van Aqua Signal (of panelen van andere fabrikanten mits de compatibiliteit is gewaarborgd). 

De serie 60 heeft identieke afmetingen als de beproefde serie 55. De geïntegreerde aansluitdoos laat voldoende ruimte voor de aansluitingen en indien noodzakelijk kunnen de rondom schijnende lantaarns ondersteboven gemonteerd worden. De voedingsspanning is 24VDC of 115V/230V AC.

Om de befaamde productkwaliteit van Aqua Signal te waarborgen worden deze lantaarns onderworpen aan uitgebreide tests waaronder schoktests (tot 15g), vibratietests (2,3g voor 2 uur), klimaattesten (-25°C tot +55°C), zoutneveltests, EMC en IP testen.

Raadpleeg de productfiche of neem een kijkje op onze website.

Lees meer 26-04-2018

Nieuwe LED schijnwerper van Wiska

Wiska introduceert een volledige nieuwe reeks modulaire LED schijnwerpers, de serie 5000.

De individuele modules zijn gemaakt van een hoogwaardige warmtegeleidende kunststof en geïntegreerd in een roestvrije stalen behuizing. Elke module is 40W en tot 4 modules kunnen gecombineerd worden. Elke module kan ook individueel geschakeld worden in functie van de lichtbehoefte. Optioneel zijn een beschermrooster vooraan en beschermkap achteraan.

De voornaamste eigenschappen op een rij:

 • DNV GL goedkeuring
 • IP66/67
 • Lichtkleur: 5,600 K
 • Lichtstroom: 4,000 lm / module
 • Vermogen: 40 W / module
 • Gemiddelde levensduur: > 50,000 uur
 • Temperatuurbereik: -30 °C - 55 °C
 • Colour rendering index: > 80

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje op onze website.

Lees meer 26-02-2018

Glamox Aqua Signal staat voor 150 jaar veiligheid op zee

Glamox Aqua Signal viert dit jaar zijn 150-jarig bestaan. Gestart in 1868 produceerde “Ahlemann & Schlatter” hoofdzakelijk petroleum navigatielantaarns.

Sinds 1995 is aqua signal onderdeel van de Glamox groep. 

Vandaag staat het merk “aqua signal” synoniem voor hoogwaardige verlichting aan boord van schepen en offshore constructies. De laatste 10 jaar zijn alle nieuwe ontwikkelingen gericht op LED-verlichting gaande van navigatieverlichting tot de volledige interieurverlichting.

Ysebaert NV is sinds 1973 de officiële vertegenwoordiger van Glamox Aqua Signal.

Het volledige nieuwsbericht kan u hier lezen.

Lees meer 23-02-2018

TL60 LED nu ook leverbaar met 6000lm

De technische verlichting TL60 LED van Glamox/Aqua Signal is sinds kort ook leverbaar met een lichtsterkte van 6000lm en heeft dezelfde lengte als de versie met 4500lm; met andere woorden meer licht uit eenzelfde behuizing. De overige specificaties blijven ongewijzigd en uiteraard is ook voor deze versie de 5 jaar garantie van toepassing.

Meer info over dit model in volgende datasheets:
TL60724801
TL60724802

Lees meer 25-09-2017

Nieuwe noodverlichting E20-S G2 LED van Glamox/Aqua Signal

De E20-S G2 LED noodverlichting heeft een compleet nieuw design gecombineerd met een laag energieverbruik en een grote impactresistentie IK08. Dit armatuur vervangt de GEF1x8WT5 waarvan de productie volledig is gestopt. De voordelen van de E20-S G2 LED zijn:

 • Slechts 2W energieverbruik
 • IP65
 • Eenvoudige installatie en onderhoud
 • Zelftestfunctie of DALI
 • 1 of 3 uur autonomie
 • IK08 impactresistentie
 • 230VAC en 24VDC versies
 • 5 jaar garantie
 • Enkelzijdige en dubbelzijdige versies

Meer informatie op de Glamox website.

Lees meer 22-09-2017

Nieuwe technische verlichting TL50 LED van Glamox/Aqua Signal

Als aanvulling op de populaire reeks technische armaturen TL60 LED brengt Glamox nu ook een korte versie gebaseerd op hetzelfde unieke aluminium profiel. De nieuwe reeks is beschikbaar in 24VDC en 220/240VAC met 2 lichtsterktes: 800lm (24VDC) en 1000lm (220/240VAC). Verschillende bevestigingen vereenvoudigen de installatie en een garantie van 5 jaar is ook op de TL50 van toepassing.

Meer informatie op de Glamox website

 

Lees meer 21-09-2017

Glamox AL42 - een compacte LED bedlamp

De Glamox AL42-W is een compacte LED bedlamp. Het design is modern en ontworpen voor maritieme omgevingen.

AL-42-W is beschikbaar met een aan-uit schakelaar (S) of een touch-schakelaar die de lamp kan dimmen (S-DIM). Deze laatste optie kan nog uitgebreid worden met een geïntegreerde USB-poort voor het laden van allerlei toestellen (USB).

Het energieverbruik is slechts 6W met een 353lm lichtopbrengst bij een netspanning van 110V tot 230V 50/60Hz. De installatie is eenvoudig met enkel 3 schroeven voor montage, aansluiting en reflector.

Meer informatie op de Glamox website.

Lees meer 27-03-2017

Glamox TV - een kijkje waard

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, dit spreekwoord is zeker ook van toepassing op het TV-kanaal van Glamox/Aqua Signal. De kijker wordt hier verwend met mooie video’s van “Licht-toepassingen” aan boord van schepen en maritieme omgevingen; een bron van inspiratie. Naast video’s kunnen techneuten ook veel kennis opdoen over LED’s in verschillende webinars.

Een aanrader http://glamox.com/gmo/tv

Lees meer 24-03-2017

Downlight voor B15 plafond vanaf nu beschikbaar

De DL42-R77 is een compacte LED plafondverlichting speciaal ontworpen om ingebouwd te worden in een B0 of B15 brandvertragend plafond. Het gebruik van brandwerende materialen gecombineerd met een unieke koelvin maakt dit downlight een perfecte keuze voor B15 plafonds. Met het gebruik van de DL42-R77 is er geen noodzaak voor een extra isolatie op de tegenoverliggende zijde van het plafond om de B15 goedkeuring te behouden. Drie zelftappende schroeven garanderen een eenvoudige installatie. De DL42-R77 wordt geleverd met een geïntegreerde HF driver. Analoge dimming, nachtlampje of noodverlichting functie is optioneel.

Lees meer 28-09-2016

Nieuwe universele binnenverlichting TL44-S en TL44-S LED

Samen met de TL50 LED introduceert Glamox/Aqua Signal een nieuwe universele binnenverlichting IP44. Dit opbouwarmatuur kan geleverd worden voor fluorescentielampen of met LED.

Met zijn elegante design en efficiënte werking, is de TL44-S een praktische oplossing voor verschillende toepassingen. Dit armatuur is eenvoudig te installeren tegen plafonds of wanden, op rails, of aan horizontale spandraden. Met de optionele trillingsdempende ophanging is de TL44-S bijzonder geschikt voor evacuatie ruimtes of gebieden onderhevig aan zware trillingen. TL44-S komt dankzij zijn vernuftig design tot zijn recht zowel in een gang als op een scheepsbrug of in de machinekamer die strenge eisen stelt voor IP-klasse en helderheid.

De behuizing is gemaakt van Galvfan met aan de buitenzijde witte epoxy/polyester poedercoating. Deze is eveneens verkrijgbaar in grijs. Eindkappen in PC / ABS. Geleverd met of zonder reflector in geanodiseerd aluminium. TL44-S wordt geleverd met lampen van 14W tot 49W. Dit zorgt voor een efficiënte verlichting in combinatie met 4 verschillende opaal of heldere diffusers.

De TL44-S kan optioneel worden geleverd met dim-functie, met 1 of 3 uur noodverlichting (op de meeste versies) en een aantal varianten kunnen worden geleverd met een ultrasone bewegingssensor. De armatuur is snel en eenvoudig te installeren, gemakkelijk te onderhouden en heeft een laag energieverbruik. Dit alles draagt ??bij tot een zeer lage totale kost.

 

Lees meer 27-09-2016

Nieuw waterdicht LED-armatuur van Glamox

Tijdens de SMM2016 te Hamburg heeft Glamox/Aqua Signal enkele nieuwigheden gelanceerd waaronder de TL50. Dit waterdicht (IP66/67) LED-armatuur is de “light” versie van de TL60 met 80.000 uren levensduur i.p.v. 100.000 voor de TL60 en licht gewijzigde afmetingen. Analoog met de TL60 is ook de TL50 leverbaar met verschillende bevestigingen (Aqua Signal of Glamox versie). Er zijn 2 basis modellen met name de 2200lm en de 4500lm en optioneel eveneens een noodstroomversie.

Meer informatie op de Glamox website.

Lees meer 26-09-2016

Nieuwe Aqua Signal catalogus verlichting voor zeil- en motorjachten

Aqua Signal (onderdeel van de Glamox Group) brengt een nieuwe catalogus uit. Met als thema “Competence in Lighting” brengen zij een gevarieerd aanbod verlichting voor zeil- en motorjachten. Ook dit jaar ligt de nadruk op LED-navigatieverlichting en een uitgebreide keuze van LED-interieurverlichting.

Vraag uw exemplaar bij Ysebaert aan Jan Lemmens (jan.lemmens@ysebaert.be of +32 (0)3 3280664) of download uw exemplaar hier.

Lees meer 31-05-2016

Door SOLAS en Wheelmark goedgekeurde handschijnwerper met ledverlichting

Bremen is de nieuwste ledhandschijnwerper van aqua signal, een merk dat maritieme verlichting op de markt brengt, en kan worden gebruikt voor vrijwel alle soorten van zoekacties. De energiezuinige schijnwerper laat je via morse communiceren bij noodsituaties op zee. Hij is gecertificeerd door het internationaal erkende Wheelmark, dat streeft naar meer veiligheid op zee. Bremen LED is geschikt voor reddingssloepen en commerciële boten en voldoet aan de voorschriften van SOLAS en MCA. Hij kan aan boord van elk vaartuig gebruikt worden, of erbuiten. Op de schijnwerper geldt een garantie van 5 jaar.

Gebruik
Handschijnwerpers zijn onmisbaar tijdens het nachtzeilen en het aanmeren. Ze kunnen ook op de zeilen vastgemaakt worden voor extra zichtbaarheid om aanvaringen te voorkomen en om vreemde objecten in het water te belichten of, belangrijker, een bemanningslid dat overboord is geslagen. Het is verplicht in de stuurhut altijd een handschijnwerper bij de hand te hebben wanneer je op zee bent. Een handschijnwerper kan focussen op iemand in zee terwijl de boot stampt of slingert – iets wat bijna onmogelijk is met een gemonteerde schijnwerper.

Maritieme eisen
Bremen LED is ontworpen voor gebruik op gemotoriseerde boten en zeilboten onder extreme omgevingsomstandigheden. Hij wordt gebruikt door kustwachters en marine-eenheden wereldwijd. De rubberen zwarte behuizing zorgt ervoor dat de schijnwerper stevig in de hand ligt. De voorkant steekt uit om de lens te beschermen. De volledige behuizing is impact- en schokbestendig, niet corrosief en niet magnetisch. Beschermingsklasse IP68 is een vereiste op zee: er kunnen zich geen stofdeeltjes in de schijnwerper ophopen en de schijnwerper is ook geschikt voor gebruik onder water.

Voor de ledmodule van 12 watt werd een heldere fresnellens geplaatst. Deze gecertificeerde ledschijnwerper is getest voor elektromagnetische compatibiliteit (EMC) en werkt op 12-24 volt.

Montage
Bremen LED is ontworpen als handschijnwerper, maar er bestaan ook een klembeugel voor montage op de flank en een haakbeugel voor montage op het dek. Om deze schijnwerper te installeren, moet je hem kunnen aansluiten op een waterbestendige contactdoos op het dek (of een sigarettenaansteker).

Lees meer 30-05-2016

Glamox TX60 LED - Opvolger van fluorescentie armaturen

Glamox vestigt een nieuwe standaard voor een lagere cost of ownership in de olie- en gasindustrie met de TX60 LED voor Ex zone 1-toepassingen. Zijn ontwerp maakt hem perfect voor gebruik in extreme gebieden en bovendien is zijn temperatuurbereik ronduit indrukwekkend: van -50°C tot +55°C.

Vervanging 
TX60 LED kan gebruikt worden als een directe vervanging voor de T8 fluorescentie armaturen. Nieuwe lichtberekeningen zijn niet nodig. De montagebevestigingen zijn zo flexibel ontworpen dat ze de meeste T8 gevaarlijke armaturen op de markt probleemloos kunnen vervangen.

Technologie 
De geavanceerde IC-drivertechnologie is de beste in zijn klasse en werkt 100.000 uur bij +45 °C zonder beperking op de levensduur van het systeem. De armatuur heeft een indrukwekkend temperatuurbereik van -50 °C tot +55 °C.
TX60 LED creëert een veilige en goed verlichte werkomgeving voor de bemanning dankzij zijn kwaliteitsvolle kleurweergave.

Lees meer 27-05-2016

WISKA website in een nieuw jasje

Wiska heeft onlangs zijn website in een nieuw jasje gestoken. Het geheel oogt fris en zeer overzichtelijk. Door het productgedeelte kan eenvoudig genavigeerd worden en van alle producten is uitgebreide technische informatie beschikbaar. Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen op http://www.wiska.com/.

Lees meer 03-09-2014

Nieuwe reeks LED-interieurverlichting AL60 van Glamox

De nieuwe interieurverlichting AL60 is speciaal ontworpen voor LED en maritieme toepassingen. De reeks bestaat uit een bedleeslamp, spiegelarmatuur, een rond opbouwarmatuur, 2 rechthoekige armaturen voor binnen (IP54) en 2 rechthoekige modellen voor buiten (IP65). Glamox staat voor kwaliteit en geeft op deze armaturen 5 jaar garantie.
Meer informatie in de brochure.

Lees meer 30-10-2015

De nieuwe CCTV film van Wiska

Wiska lanceert een nieuwe productfilm over maritieme camerabewaking. Hierin verneemt u alle interessante feiten over de kwaliteit, de vele toepassingen en de verschillende uitvoeringen van de CCTV-systemen. Zeker het kijken waard.

Lees meer 29-10-2015

De Wiska Combi familie en zijn jongste telg

Het monteren en aansluiten van een aansluitdoos is nog nooit zo eenvoudig geweest. De Wiska Combi reeks krijgt er een model bij met de Combi 407. Hoe u deze aansluitdoos op een snelle, efficiënte en eenvoudige manier installeert kan u zien in deze 3D-animatie. Interessante optie voor maritieme toepassingen is de IP68 versie van de aansluitdoos.
De technische kenmerken kan u terugvinden in de datasheet.

Lees meer 28-10-2015

FL60 Spotbeam - LED-schijnwerper voor langere afstanden

De FL60 Spotbeam is een uitbreiding op de bekende FL60 LED-schijnwerpers en leverbaar als een 4-module versie. De Spotbeam is een excellente keuze waar verlichting op langere afstand gewenst is met 200 lux op 20 meter. Het licht is uitzonderlijk fel en geeft onmiddellijk licht in zones waar snel verlichting moet ingeschakeld worden.

Beheersing van de warmteontwikkeling is een doorslaggevende factor in de ontwikkeling van nieuwe LED oplossingen. De Glamox FL60 Spotbeam is hier speciaal op ontwikkeld en kan ingezet worden in een omgevingstemperatuur tussen -30°C en +45°C. De keuze voor LED en het uitgekiende ontwerp maakt dat deze schijnwerper nauwelijks onderhoud vergt. Dit betekent een aanzienlijke besparing op werkuren bovenop een energiebesparing van +/- 25%.
Raadpleeg hier de productfiche.

Lees meer 30-03-2015

Explosieveilige LED-schijnwerper voor paal- en plafondmontage

De Glamox TX65 is een nieuwe explosieveilige LED schijnwerper beschikbaar voor plafond- of paalmontage. De TX65 is geschikt voor gebruik in zone 1 en zone 2 en onderhoudsvrij. Kenmerkend zijn voorts de lange levensduur (100.000 uur) en de hoge lichtopbrengst.

De Glamox TX65 heeft geen conventionele aansturing. Dit toestel is voorzien van een LED systeem met nieuwe IC stuurtechnologie. Beheersing van de warmteontwikkeling is een doorslaggevende factor in de ontwikkeling van nieuwe LED oplossingen. De Glamox TX65 is hier speciaal op ontwikkeld en kan ingezet worden in een omgevingstemperatuur tussen -50°C en +55°C. De keuze voor LED en het uitgekiende ontwerp maakt dat deze schijnwerper nauwelijks onderhoud vergt. Dit betekent een aanzienlijke besparing op werkuren.
Raadpleeg hier de productfiche.

Lees meer 31-03-2015

COMBIMAR : aftakdoos in kunststof

Als alternatief voor messing aftakdozen brengt WISKA een speciale reeks kunststof aftakdozen onder de naam COMBIMAR op de markt. De aftakdozen zijn geschikt voor bovendekse en onderdekse opstelling.

Door gebruik te maken van messing aardingsplaten kunnen messing wartels worden gebruikt voor EMC toepassingen.

De voordelen op een rij:

 • Gecertifieerd door DNV GL
 • Gewichtsbesparing t.o.v. messing aftakdozen
 • Slagvast en bestand tegen ultraviolet
 • IP66/67
 • Flexibele wartelingangen (wartels separaat te bestellen) of membraan
 • VO, halogeenvrij
 • 4 verschillende modellen
 • Deksel met snelsluitschroeven

Meer informatie in de datasheet.

Lees meer 21-10-2014

Gebruik van VentGLAND aanbevolen

Om condensatieproblemen te vermijden raden wij het gebruik van de WISKA VentGLAND aan. Hoe hoger de IP-waarde van een toestel hoe meer condensatieproblemen optreden. Immers door drukverschillen (bv. door temperatuurverschillen bij dag/nacht) binnen en buiten het toestel zal vochtige lucht in het toestel binnendringen en condenseren. Het gebruik van een VentGLAND die deze drukverschillen compenseert lost dit probleem op.

De VentGLAND is leverbaar in messing of kunststof en in diverse uitveringen. Ook een VentPlug met dezelfde functionaliteit behoort tot het leveringsprogramma.

Meer info over de werking van het “Venting” principe en de producten op http://www.wiska.com/en/Products/cat/313/Venting/

Lees meer 21-10-2014

Mobile splitter voor reefer containers

Om op een veilige manier het aantal reefer containers aan boord uit te breiden heeft WISKA een mobile splitter ontwikkeld. De unit is voorzien van 2 contactdozen, ieder afgezekerd met een 20A automatische zekering. De contactdozen zijn van het type PushIn waarbij de stekker steeds spanningsloos wordt ingestoken of uitgetrokken. Dit is een vereiste volgens IEC 60309. De units zijn ook goedgekeurd door DNV GL.

De mobile splitter wordt compleet geleverd met 32A stekker, 2 meter kabel en ophanghaken.

Meer informatie in de datasheet.

Lees meer 20-10-2014

Return on investment van LED verlichting

Meer en meer scheepseigenaars en rederijen geraken overtuigd van de vele voordelen van LED verlichting aan boord van hun schepen. Een positieve “Return on Investment” is minstens even belangrijk dan de meer technische voordelen (zie nieuwsitem met gebruikerservaringen).

Glamox Aqua SIgnal heeft een berekeningstool ontwikkeld die de terugbetaaltijd berekend in vergelijking met conventionele verlichting.

U kan deze tool gebruiken via deze link of contacteer Luc Baeyens, productmanager bij Ysebaert, voor ondersteuning of toelichting. Van de meeste LED-verlichting hebben wij ook modellen in onze showroom. Vraag Luc voor een demo.

Lees meer 20-05-2014

Gebruikerservaringen met LED verlichting van Glamox Aqua Signal

In een vorig nieuwsitem berichtten wij u reeds over de nieuwe LED verlichtingsarmaturen TL60. Graag laten wij ook kennis maken met twee gebruikerservaringen. De eerste van Hoëgh Autoliners die hun 6 recentste schepen volledig met LED verlichting hebben uitgerust. De tweede gebruikerservaring is van de Atlantic Viking, een “factory trawler”.

 De voornaamste beweegredenen van de eigenaars om voor LED verlichting van Glamox Aqua Signal te kiezen waren:

 • Energiebesparing van 50% op verlichting
 • Besparing op onderhoudskosten (lampenwissel)
 • Beter licht, dus betere werkomstandigheden voor de bemanning
 • 5 jaar garantie
 • Kwaliteit van de producten
 • Milieuvriendelijk (minder uitstoot)

De volledige artikels kan u hier lezen (Glamox Aqua Signal website) :

Lees meer 21-05-2014

LED schijnwerper voor Ex zone 1: FX60 LED

De FX60 schijnwerper van Glamox Aqua Signal is uitgerust met de meest recente LED technologie. Deze schijnwerper voor explosiegevaarlijke ruimtes heeft een lange levensduur (100.000 uur), hoge lichtopbrengst en is nagenoeg onderhoudsvrij. De FX60 is geschikt voor gebruik in zone 1 en zone 2.

Dankzij het gebruik van nieuwe stuurtechnologie, kan deze schijnwerper ingezet worden bij een omgevingstemperatuur tussen -50°C en +55°C.

Proeven tonen aan dat de FX60 tot vijf keer minder onderhoud nodig heeft in vergelijking met conventionele schijnwerpers. Aangezien schijnwerpers vaak gebruikt worden op plaatsen die enkel bereikbaar zijn met behulp van een steiger, betekent dit lange onderhoudsinterval een aanzienlijke besparing.

Meer informatie kan u terugvinden in deze datasheet of op de productsectie van onze website.

Lees meer 17-03-2014

Nieuw design : TL60 LED van Glamox Aqua Signal

De TL60 LED is een innovatief waterdicht LED armatuur. De slanke behuizing werd speciaal ontwikkeld voor het gebruik van LED's, voor optimale warmte afvoer en een lange levensduur. Dit maakt van de TL60 LED de ideale oplossing voor veeleisende toepassingen.

Dankzij het lage energie verbruik, betekent dit armatuur een aanzienlijke kostenbesparing vergeleken met een klassiek armatuur.

Meer informatie kan u terugvinden in deze datasheet of op de productsectie van onze website.

Lees meer 14-03-2014

Ysebaert 60 jaar

Dit jaar viert Ysebaert NV haar 60-jarig bestaan. Van deze gelegenheid maakten we gebruik om ons logo te vernieuwen. We hebben bewust gekozen voor meer kleuren die meteen verwijzen naar onze 3 business units:

 • ex zone
 • hybrid energy
 • marine offshore lighting

Met het nieuwe logo  en de nieuwe benamingen van de business units introduceren we een frisse bedrijfsstijl in al onze communicatie.

Ook onze website  is volledig aangepast naar de nieuwe huisstijl. Hier vindt u alvast veel nuttige informatie die u kan helpen bij de realisatie van uw projecten. De website wordt regelmatig aangevuld met nieuwe inhoud.

Onze huisstijl verandert maar Ysebaert staat nog steeds voor kwaliteit, service en professioneel advies.

Lees meer 01-10-2013