Nog veiliger op zee met het nieuwe LED stuurlicht!

Het nieuwe LED Stuurlicht blauw van Aqua Signal is gebaseerd op de LED navigatieverlichting van Serie 60. Bij navigatielantaarns draait alles om veiligheid. Glamox heeft de Serie 60 ontwikkeld om de zorgen over falende lantaarns overbodig te maken.

Lange levensduur

De serie is ontworpen om 100.000 uur mee te gaan bij een omgevingstemperatuur van +45°C. Dat is twee keer de levensduur van de meeste concurrerende producten. Om een dergelijke lange levensduur te bereiken moet het ontwerp stevig zijn en moeten alle onderdelen van hoge kwaliteit zijn. Dit omvat een hoogwaardige LED-driver en drivertechnologie en het gebruik van materialen die bestand zijn tegen ruw weer en wisselende temperaturen, zoals zeewaterbestendig aluminium, polycarbonaat en gehard glas. De systeemlevensduur van de LED-lichtbron en driver is 11 jaar bij een continue runtime, 24 uur per dag bij een omgevingstemperatuur van +45°C.

Geïntegreerd aftelsysteem

Een lantaarn aan het einde van zijn leven laten komen of falen terwijl u op zee bent, is iets wat u niet wilt riskeren. Daarom is de Serie 60 uitgerust met een aftelsysteem dat u laat weten wanneer het tijd is om het navigatielicht te vervangen. Om het systeem fraudebestendig te maken is de timer in elke lantaarn geïntegreerd, terwijl het bericht wordt gecommuniceerd en weergegeven op het bedieningspaneel. Het systeem weerspiegelt het gebruik van de lantaarn, of deze nu wordt blootgesteld aan koude temperaturen en ruw weer of aan omstandigheden met minder slijtage. Dit systeem biedt extra veiligheid voor het schip.

Lage EMC-waarden

Er zijn strenge eisen voor de elektromagnetische compatibiliteit (EMC) van lantaarns die dicht bij de VHF-antenne moeten worden geïnstalleerd. Deze lantaarns van het type 60 hebben een laag emissieniveau en zijn getest en voldoen aan de emissie- en immuniteitseisen van de IEC 60945.

Een flexibele keuze

Serie 60 is ontworpen om te werken met het Aqua Signal Navigation lichtbedieningspaneel, maar ze bieden veel flexibiliteit omdat ze kunnen worden bediend met panelen van derden (1). De producten zijn eenvoudig te installeren, slechts vier bouten om vast te zetten en de interne aansluitkast biedt veel ruimte voor aansluitdraden. Het kan ondersteboven worden geïnstalleerd. 

(1) De compatibiliteit moet worden bevestigd door de leverancier van het bedieningspaneel.

Toon foto
Gepubliceerd op: 23-03-2020