Door SOLAS en Wheelmark goedgekeurde handschijnwerper met ledverlichting

Bremen is de nieuwste ledhandschijnwerper van aqua signal, een merk dat maritieme verlichting op de markt brengt, en kan worden gebruikt voor vrijwel alle soorten van zoekacties. De energiezuinige schijnwerper laat je via morse communiceren bij noodsituaties op zee. Hij is gecertificeerd door het internationaal erkende Wheelmark, dat streeft naar meer veiligheid op zee. Bremen LED is geschikt voor reddingssloepen en commerciële boten en voldoet aan de voorschriften van SOLAS en MCA. Hij kan aan boord van elk vaartuig gebruikt worden, of erbuiten. Op de schijnwerper geldt een garantie van 5 jaar.

Gebruik
Handschijnwerpers zijn onmisbaar tijdens het nachtzeilen en het aanmeren. Ze kunnen ook op de zeilen vastgemaakt worden voor extra zichtbaarheid om aanvaringen te voorkomen en om vreemde objecten in het water te belichten of, belangrijker, een bemanningslid dat overboord is geslagen. Het is verplicht in de stuurhut altijd een handschijnwerper bij de hand te hebben wanneer je op zee bent. Een handschijnwerper kan focussen op iemand in zee terwijl de boot stampt of slingert – iets wat bijna onmogelijk is met een gemonteerde schijnwerper.

Maritieme eisen
Bremen LED is ontworpen voor gebruik op gemotoriseerde boten en zeilboten onder extreme omgevingsomstandigheden. Hij wordt gebruikt door kustwachters en marine-eenheden wereldwijd. De rubberen zwarte behuizing zorgt ervoor dat de schijnwerper stevig in de hand ligt. De voorkant steekt uit om de lens te beschermen. De volledige behuizing is impact- en schokbestendig, niet corrosief en niet magnetisch. Beschermingsklasse IP68 is een vereiste op zee: er kunnen zich geen stofdeeltjes in de schijnwerper ophopen en de schijnwerper is ook geschikt voor gebruik onder water.

Voor de ledmodule van 12 watt werd een heldere fresnellens geplaatst. Deze gecertificeerde ledschijnwerper is getest voor elektromagnetische compatibiliteit (EMC) en werkt op 12-24 volt.

Montage
Bremen LED is ontworpen als handschijnwerper, maar er bestaan ook een klembeugel voor montage op de flank en een haakbeugel voor montage op het dek. Om deze schijnwerper te installeren, moet je hem kunnen aansluiten op een waterbestendige contactdoos op het dek (of een sigarettenaansteker).

Toon foto
Gepubliceerd op: 30-05-2016