Nieuws

Ysebaert NV stuurt jaarlijks een tiental mails met productinformatie over nieuwe producten, prijslijsten, interessante weetjes (FAQ’s) en algemeen bedrijfsnieuws.

Autonome schijnwerper voor zone 0

FlexLight is een draagbare en autonome schijnwerper.
Deze schijnwerper is gecertificeerd voor zone 0 waardoor gebruik in alle gaszones toegestaan is.
De FlexLight verlicht uw werkplek met een lichtsterkte tot 1600 lumen en een stralingshoek van 125°. 
Met de ingebouwde telescopische staander kan de lamp tot op 90cm hoogte ingesteld worden.
Afhankelijk van de gebruiksmodus (high-low-blinking) heeft u gedurende 5 à 10 uur licht.

Lees meer 21-02-2024

Lora I/O module

Lora is een telecommunicatie protocol dat de transmissie van data-pakketjes over lange afstand toelaat. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met sensoren (temperatuur, niveau in tanks, tellers, …).
Preventief onderhoud op sensoren wordt hoe langer hoe meer een vereiste, ook in de Ex zone. Daarom heeft Solexy een radio module ontwikkeld, gebaseerd op het Lora protocol. Deze module heeft meerder inputs waarop sensoren aangesloten kunnen worden. De informatie wordt vervolgens draadloos verstuurd.
Deze intrinsiekveilige module is uitgerust met een batterij. Dit maakt de module perfect voor gebruik in toepassingen waar geen voeding aanwezig is.

Lees meer 20-02-2024

Project in de kijker: tijdelijke verlichting in tanks

Om te werken binnenin een tank, typisch om te reinigen, dient er speciaal materiaal gebruikt te worden. Deze ruimte is immers een geleidende, besloten ruimte met explosiegevaar.

In opdracht bouwde Ysebaert een set voor tijdelijke verlichting samen.
Deze bestaat uit:

 • Een volrubber werfkast met scheidingstransformator 230VAC/24VAC
 • Een volrubber verdeeldoos (laagspanning)
 • Vier lichtgewicht, polypropyleen LED lampen van 35W op 24VAC (met handige magneten)

De scheidingstransformator dient geplaatst te worden buiten de geleidende ruimte, terwijl de verdeeldoos mee in de tank mag.
Op de verdeeldoos worden vervolgens de vier lampen aangesloten.
Dankzij deze opstelling is het mogelijk de lampen te monteren op 30 meter vanaf het mangat.
Deze opstelling is geschikt voor zone 1 (= 2G), gasgroep IIC en temperatuurklasse T4.

Lees meer 13-12-2023

Antennes voor zone 1

Steeds vaker wordt er ook in de ATEX-zone gebruik gemaakt van WiFi signalen. Voor deze toepassingen kunnen wij speciale koppelingen en bijhorende antennes leveren.
Ysebaert kan uw WiFi Access Point of ander draadloos toestel inbouwen in een drukvaste behuizing (EJB of GUB), voorzien van de nodige koppelingen en antennes.

Van fabrikant Solexy is er ook een kant-en-klare oplossing beschikbaar. Met behulp van hun eigen lichte behuizing (in aluminium of roestvrij staal) en koppelingen leveren ze een aantal radio-oplossingen die geschikt zijn voor gevaarlijke locaties, zoals een toegangspunt om uw wifi-infrastructuur op te zetten, of een mobiele router, die de cellulaire connectiviteit gebruikt om een lokale wifihotspot te maken. Deze behuizingen dragen bij aan een vlotte en kostenefficiënte installatie van een draadloze infrastructuur in zone 1.

Lees meer 12-12-2023

Eindejaarsperiode

Tijdens de komende eindejaarsperiode blijven wij paraat. Een beperkt team staat tot uw dienst voor dringende leveringen of afhalingen.

Het Ysebaert team dankt u voor de prettige samenwerking in 2023 en wenst u en uw familie een succesvol 2024 toe.

Lees meer 11-12-2023

Bedrijfsbezoek door minister Paul Van Tigchelt

Op 16 november hadden we het genoegen minister van Justitie en Noordzee, Paul Van Tigchelt, te verwelkomen ter gelegenheid van de Dag van de Ondernemer. 

Lotte en Frank Ysebaert begonnen met een bedrijfsvoorstelling en daarna kreeg de minister een rondleiding in het bedrijf, zodat hij persoonlijk de productie van onze ATEX-kasten en onze energie- en verlichtingsoplossingen kon ontdekken.
Hij nam ook de tijd voor een praatje met onze medewerkers. 

Vervolgens kregen Lotte en Frank de kans om hun uitdagingen, die ze als ondernemer ondervinden, met hem te bespreken. De minister ging hierover met hen in dialoog.

Het was een zeer zinvol bezoek waar wij Unizo en de minister graag voor bedanken! 

Lees meer 17-11-2023

Up and running

Na de brand van 10 juli heeft het Ysebaert team hard gewerkt om onze werkzaamheden zo snel mogelijk te kunnen hervatten.
Ondertussen is alles weer up and running.
Alle medewerkers zijn weer aanwezig op kantoor en ons gebouw is volledig gekuist.
Er kunnen dus opnieuw bezoekers ontvangen worden.

De productie van ATEX kasten is opnieuw opgestart op 7 augustus en de medewerkers werken momenteel hard om de achterstand weg te werken.
Door de brand in combinatie met de vakantieperiode zullen we hier nog enkele weken vertraging hebben.

Bedankt voor de vele steunbetuigingen en jullie begrip.

Lees meer 16-08-2023

Behuizingen voor zone 1 met (door de klant toegeleverde) Exi apparaten

Naast klemmenkasten voor Exi-kringen, kan Ysebaert eveneens Exi-gecertificeerde apparaten inbouwen. De samengebouwde kasten, al dan niet bedraad, worden geleverd met een certificaat van EU-typeonderzoek voor categorie 2G (= zone 1).

Een veelvoorkomend voorbeeld is de inbouw van zogenaamde hockey pucks: temperatuur transmitters van Rosemount, ABB, WIKA, PR, ...
Ook het ET200iSP I/O systeem van Siemens werd al vaker door ons ingebouwd.

Neem een kijkje bij de bijgevoegde foto's en contacteer ons voor meer informatie.

Lees meer 27-06-2023

Panelen voor zone 2

Ysebaert gaf (en geeft nog steeds) de voorkeur aan het assembleren voor zone 1 en/of 21. Uw samengebouwde behuizing wordt dan geleverd met een certificaat van EU-typeonderzoek voor het geheel, afgeleverd door een Notified Body.
In sommige specifieke gevallen is dit echter niet mogelijk en dient er een andere oplossing gezocht te worden. De ATEX114 richtlijn geeft voor zulke gevallen de mogelijkheid tot zelfcertificatie voor zone 2 en/of 22 (= module interne productiecontrole).

Een typisch voorbeeld zijn de HMI panelen van Siemens. Deze zijn slechts gecertificeerd voor zone 2 en 22 en kunnen bijgevolg bij inbouw niet als geheel voor zone 1 en/of 21 gemarkeerd worden.

Op de bijgevoegde foto's kan u een behuizing zien met een ingebouwd HMI paneel.
Voor dit geheel heeft Ysebaert na een grondige risicoanalyse een EU-conformiteitsverklaring opgesteld. Hierin verklaren wij dat deze behuizing volgens de ATEX richtlijn 2014/34/EU en de van toepassing zijnde normen ingezet mag worden in zone 2 (II 3 G)

Lees meer 15-06-2023

Vakantieperiode

Tijdens de komende vakantie periode blijven wij paraat.
U kan zoals altijd op een snelle service rekenen. Mogelijk worden levertijden tijdens deze periode een beetje langer ten gevolge van collectieve sluiting bij enkele van onze leveranciers.

Het Ysebaert-team wenst u alvast een prettige vakantie.

Lees meer 14-06-2023

Dirk Truyts op pensioen vanaf 31 maart

Na meer dan 40 jaar trouwe dienst nemen we afscheid van Dirk Truyts die op pensioen gaat op 31 maart.

Voor de logistieke afdeling kan u contact opnemen met Guido Deleersnyder op het nummer 03 328 06 69 of via mail warehouse@ysebaert.be.

We wensen Dirk een deugddoend pensioen!

Lees meer 20-03-2023

EJB/GUB : upgrade naar de laatste editie van de normen

Al 20 jaar lang levert Ysebaert uw ATEX Exd stuurkasten, verdeelborden, …

Richtlijnen en normen evolueren en daaraan moeten onze EJB en GUB uiteraard blijven voldoen.
Met trots kondigen wij u aan dat onze certificaten van EU typeonderzoek een nieuw nummer kregen en nu volledig conform zijn met de laatste editie van de normen:

Naast de nieuwe classificaties die u op het label zal terugvinden, zijn nu ook volgende zaken mogelijk:

 • op aanvraag groter omgevingstemperatuur bereik:
  -60°C - +60°C (EJB) / -60°C - +80°C (GUB/EMH)
 • combinatie van GP (general purpose) en Exi-kring zonder extra thermostaat
 • inbouw van kleine batterij (max. 1.5Ah)

Meer informatie over onze Exd kasten kan u hier terugvinden.

Lees meer 16-03-2023

Eindejaarsperiode

Tijdens de komende eindejaarsperiode blijven wij paraat. Enkel op 26 december zijn we gesloten. De overige dagen staat een beperkt team tot uw dienst voor dringende leveringen of afhalingen.

Het Ysebaert team dankt u voor de prettige samenwerking in 2022 en wenst u en uw familie een succesvol 2023 toe.

Lees meer 14-12-2022

Derde generatie aan zet in familiebedrijf Ysebaert

Lotte Ysebaert heeft Ysebaert NV overgenomen van haar vader, Frank Ysebaert. De KMO is daarmee aan de derde generatie toe.

Ysebaert NV biedt al 70 jaar lang kwalitatief hoogstaande producten en professioneel advies om elektrotechnische oplossingen te implementeren. Met hybride energiesystemen, explosiebeveiliging en maritieme verlichting kunnen we onze klanten met kennis van zaken ondersteunen. 

Grootvader Richard Ysebaert richtte het bedrijf op in 1953. Zoon Frank trad in zijn voetsporen in 1987 en liet het uitbloeien tot het bedrijf dat het vandaag is. 
Enkele jaren geleden zette Lotte Ysebaert haar eerste stappen in het bedrijf en Frank is dan ook trots te mogen aankondigen dat zij vanaf heden de touwtjes in handen heeft van het familiebedrijf. Lotte is klaar om het succesverhaal verder te zetten en haar eigen accenten te leggen. 
Frank blijft actief en zal het Ysebaert team waar nodig met raad en daad bijstaan.

Deze bedrijfsovername brengt voor onze klanten en leveranciers geen merkbare veranderingen met zich mee. U kan op ons blijven vertrouwen voor het leveren van kwalitatieve producten en we blijven u de service garanderen die u de afgelopen 70 jaar van ons gewend bent.

Lees meer 14-11-2022

ATEX armaturen optioneel dimbaar over DALI

Schuch, onze huisleverancier van ATEX verlichting, kan vrijwel elk type armatuur leveren met de optie dimbaar over DALI.
In vergelijking met armaturen die enkel aan- en uitgeschakeld kunnen worden, laten dimbare armaturen toe de lichtstroom naar wens aan te passen.
In combinatie met sensoren is dan ook aanzienlijke kostenbesparing mogelijk.

We onderscheiden 4 types:

 • DIMD: 
  ATEX en niet-ATEX standaard verlichting 
  Schakelen en dimmen
 • MA-Z:
  Niet-ATEX noodverlichting
  Automatische centrale monitoring
 • MA-Z DIMD:
  Niet-ATEX noodverlichting
  Automatische centrale monitoring, schakelen en dimmen
 • DIMDI:
  ATEX noodverlichting
  Automatische centrale monitoring, schakelen en dimmen

U kan via ons eveneens de management controller aanschaffen. Schuch werkt hier voornamelijk met LIMAS Line BASIC/PRO.

Lees meer 03-06-2022

Onze Connecta-P viert zijn zilveren jubileum!

Al 25 jaar lang levert Ysebaert uw ATEX glasvezelversterkte klemmenkasten, binnen de 48u.
Naast klemmen, wartels en stoppen, maken ook bedradingskanalen, scharnieren, tagplaten, aardingsplaten, … deel uit van onze service, ongeacht de uitvoering (Ex e, Ex i, Ex t).

Richtlijnen en normen evolueren en daaraan moet onze CP uiteraard blijven voldoen.
Met trots kondigen wij u aan dat het certificaat van onze CP (Connecta-P) nu volledig conform is met de laatste editie van de normen:

Naast de nieuwe classificaties die u op het label zal terugvinden, zal u in praktijk weinig merken van deze upgrade.

Meer informatie over onze klemmenkasten kan u hier terugvinden.

Lees meer 01-06-2022

Ysebaert op M+R vakbeurs

Op woensdag 23 en donderdag 24 maart 2022 vindt in Antwerp Expo de Vakbeurs voor meet- en regelinstrumentatie in de procesindustrie plaats.

Graag nodigen wij u uit op stand C2310 om onze mogelijkheden op het gebied van explosiebeveiliging voor te stellen.

Als specialist leveren wij systeemoplossingen volgens ATEX en bieden wij tevens praktijkgerichte opleidingen aan.

Registreer u voor een gratis bezoek.

Lees meer 22-02-2022

Centrale mailbox voor snellere respons

Voor onze afdeling Ex Zone hebben we een centrale mailbox ingesteld. Graag adviseren wij u om voortaan al uw E-mails voor deze afdeling te sturen naar

Meerdere personen hebben permanent toegang tot deze mailbox hetgeen tot een snellere afhandeling van uw E-mails zal leiden.

Lees meer 16-02-2022

Eindejaarsperiode

Tijdens de komende eindejaarsperiode blijven wij paraat. Enkel op 24 december zijn we gesloten. De overige dagen staat een beperkt team tot uw dienst voor dringende leveringen of afhalingen.

Het Ysebaert team dankt u voor de prettige samenwerking in 2021 en wenst u en uw familie een succesvol 2022 toe.

Lees meer 16-12-2021

Bedieningsperen met nieuwe drukknoppen

De drukknoppen van de hangende drukknopkasten XAWP ondergingen een technische wijziging.
Hierdoor werden de bedieningsperen onderworpen aan een hercertificatie.
Sinds mei van dit jaar werd certificaat LOM20ATEX1055X behaald en sindsdien worden de bedieningsperen onder dit certificaat geproduceerd.

De hangende drukknopkasten zijn geschikt voor elke industrie en worden voornamelijk gebruikt voor het aansturen van rolbruggen, kranen of andere mobiele apparatuur. Ze mogen ingezet worden in zone 1, 2, 21 en 22.
Ze zijn beschikbaar met 2, 4, 6 of 8 drukknoppen en tot 3 contacten per drukknop. De drukknoppen zijn standaard per 2 mechanisch vergrendeld als beveiliging tegen het gelijktijdig indrukken. Op aanvraag kunnen de peren ook zonder deze mechanische vergrendeling geleverd worden.
Elke drukknop kan voorzien worden van een dubbele indrukking voor de bediening van 2 snelheden (1 contact per snelheid).

Een bedieningspeer is standaard voorzien van een rubberen kabeltule en metalen ophangbeugel. Kabel is niet voorzien.

Naast de standaard bedieningsperen, kan de serie XAWP op maat uitgerust worden. Binnen dit maatwerk bestaat ook de mogelijkheid om 2 peren te koppelen en zo tot wel 16 bedieningsknoppen te verkrijgen.

Lees meer 23-09-2021

ATEX armaturen nu ook verkrijgbaar met groene LED's

Als verdeler van Schuch, kunnen wij vanaf heden de ATEX armaturen van deze fabrikant ook aanbieden met groene LED's.

Groene verlichting wordt typisch gebruikt voor het aanduiden van een nooddouche.
Tot voor kort kon dit enkel gerealiseerd worden met een gekleurde folie, nu echter met gekleurde LED's.

Interesse? Geef het gewenste type en aantal door en wij maken u een prijs:

 • e840: ATEX verlichting voor zone 1 en 21
 • e865: ATEX verlichting voor zone 1 en 21
 • nD866: ATEX verlichting voor zone 2 en 22
 • nD8611: ATEX veiligheidsverlichting voor zone 2 en 22
Lees meer 22-09-2021

Functiebehoud bij veiligheidsverlichting

De stroomkring van veiligheidsverlichting wordt beschouwd als een vitale stroomkring waarbij functiebehoud van toepassing is.

Voor installatie van veiligheidsverlichting werd in het verleden doorgaans gekozen voor aansluiting van deze toestellen op een centrale batterij.
Het AREI eist nu echter dat de kabels van zulke veiligheidsinstallaties redundant worden uitgevoerd, of niet-redundant maar dan FR2-kabels.

Bij een geïntegreerde veiligheidsbron zijn er geen extra eisen voor de kabels.

Om geen nieuwe of extra kabels te moeten trekken in een bestaande installatie, is het vervangen van de bestaande verlichting door veiligheidsverlichting met geïntegreerde batterij een eenvoudiger oplossing.

Volgende toestellen uit ons gamma komen hiervoor in aanmerking:

e864 :

 • noodverlichting LED 29W of 41W
 • autonomie 1 of 3 uur
 • geschikt voor zone 1, 2, 21 en 22

nD867 :

 • noodverlichting LED 33W of 48W
 • autonomie 1 of 3 uur
 • geschikt voor zone 2 en 22

e856 :

 • veiligheidsverlichting LED 6W of 11W of 19W
 • autonomie 1 of 3 uur
 • geschikt voor zone 1, 2, 21 en 22

nD8611 :

 • veiligheidsverlichting LED 5W
 • autonomie 1 of 3 uur
 • geschikt voor zone 2 en 22
Lees meer 21-06-2021

Multi-pool stekkers en stopcontacten

Sinds enkele jaren hebben wij de Marechal stekkers en stopcontacten opgenomen in ons gamma.
Naast de klassieke 2P+PE en 4P+PE toestellen, brengen wij graag de multi-pool versies onder uw aandacht.
De toestellen van de PXN/DXN-reeks hebben een metalen behuizing en zijn geschikt voor 10A.

 • PXN12C = 11P+PE
 • DXN25C = 24P+PE
 • DXN37C = 36P+PE

In tegenstelling tot de typisch modulaire samenbouw van Marechal, wordt in deze reeks wel een volledige stekker, stopcontact, ... geleverd:

 • wandcontactdoos female
 • inbouwcontacdoos female
 • koppelstekker female
 • wandcontacdoos male
 • inbouwcontactdoos male
 • stekker male

Onder ons ASSEMBLY certificaat kunnen wij voor u maatwerk kasten bouwen, voorzien van een inbouw toestel van deze reeks.

Neem een kijkje bij de bijgevoegde foto's en contacteer ons voor meer informatie.

Lees meer 28-04-2021

Exd behuizingen nu ook in grotere maten beschikbaar

Binnen ons gamma Exd behuizingen liepen we af en toe vast op de beperking in afmetingen, in het bijzonder bij de IIC behuizingen.
Dit behoort echter tot het verleden. Vanaf heden kunnen wij op aanvraag ook grotere kasten voor u samenbouwen.

IIC-behuizingen in aanvulling op onze GUB-Y-reeks waar de grootste maat (GUB-Y-06) slechts 329 x 293 x 248 mm is:

 • GUB-05BS = 400 x 400 x 235 mm
 • GUB-06S = 465 x 465 x 262 mm
 • GUB-07S = 570 x 570 x 305 mm

IIB+H2-behuizingen in aanvulling op onze EJB-Y-reeks waar de grootste maat (EJB-Y-13A) slechts 832 x 607 x 400 mm is:

 • EJB-09 = 840 x 615 x 413 mm
 • EJB-10 = 940 x 650 x 425 mm
Lees meer 27-04-2021

LED straler voor zone 1 en 21

Als alternatief voor de klassieke diepstralers, kunnen wij u een elegant LED-armatuur voorstellen.

De serie e8825 is geschikt voor zone 1 en 21 en is uitgevoerd  met 1 of 2 LED-vleugels.

Deze reeks is beschikbaar in meerdere lichtsterktes, tot wel 31000 lumen!
Optioneel bestaat dit armatuur ook voor omgevingstemperaturen tot +55°C.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje in onze catalogus.

Lees meer 24-02-2021

Krachtige LED schijnwerper voor zone 1 en 21

Stevig, uiterst efficiënt en extreem duurzaam: dat zijn de meest opvallende kenmerken van de explosieveilige LED schijnwerper serie e8820.

Het ontwerp van dit Ex-armatuur pik je er zo uit, want de behuizing is voorzien van een verkoelende ribstructuur. Het resultaat is een superieure warmteafvoer die verder in de hand wordt gewerkt door de goede convectie, die voor bijkomende afkoeling zorgt. Naast hoogwaardige leds en elektronische stabilisatoren zijn dat de beste garanties op een lange gebruiksduur, zelfs bij hoge temperaturen.
Dankzij de modulaire structuur kies je in een handomdraai de lichtstroom die je voor jouw project nodig hebt en vervang je zeer efficiënt conventionele hogedruknatriumlampen tot wel 400 W.
Bij de ontwikkeling van de e8820 lag de nadruk op eenvoudige montage en onderhoudsvriendelijkheid. Dankzij de grote aansluitruimte met twee kabelingangen verloopt de elektrische aansluiting zo eenvoudig als maar kan en dankzij de binnen-buitenbekabeling hoef je niet in extra verdeeldozen te investeren.
De montagebeugel kan gedraaid worden in stappen van 5°, zodat je de schijnwerper snel en eenvoudig naar wens kunt afstellen.

Lees meer 23-02-2021

Wij steunen Kom op tegen kanker!

Ons budget voor eindejaarsgeschenken besteden we ook dit jaar weer aan een gift voor een goed doel.

Dit jaar schenken we deze aan Kom op tegen kanker. Zo helpen we hen kanker te vermijden, bestrijden, te verzachten en te pleiten voor een beter kankerbeleid. Zo komen we een stapje dichter bij een wereld zonder kanker.

Prettig eindejaar en een gezond en een gelukkig nieuwjaar!

Lees meer 17-12-2020

Nieuw in ons gamma: ATEX EMC wartels

We stelden u reeds onze nieuwe wartels van de EBU- en de KBA-reeks voor.

Vanaf heden stockeren we eveneens een beperkte hoeveelheid van volgende types:

 • EBS : ATEX wartels voor EMC-toepassing
 • KBA-LSK : ATEX wartels voor loodkabels
Lees meer 16-12-2020

Connecta-P : maatwerk klemmenkasten

Wij herinneren u graag aan onze service waarbij we Exe en Exi klemmenkasten binnen de 48u kunnen leveren. Niet alleen klemmen, wartels en stoppen maar ook speciale klemnummering en tagplaten maken deel uit van onze standaard service.
Meer informatie over onze klemmenkasten kan u hier terugvinden.

Naast klemmenkasten kunnen wij eveneens bedieningkasten samenbouwen onder ons Assembl-Y certificaat.
Een uitbreiding van de Connecta-P reeks met een aantal types met grotere inbouwdiepte, geeft meer mogelijkheden.

 • CP2560D = 250 x 600 x 160 mm
 • CP4140D = 405 x 400 x 201 mm
Lees meer 15-12-2020

Uitgebreid gamma ATEX schijnwerpers

Ysebaert heeft verschillende types ATEX schijnwerpers in het gamma en kan bijgevolg voor nagenoeg elke toepassing een geschikte oplossing bieden.

Hoewel LED steeds meer zijn intrede doet en de standaard wordt, kunnen wij nog steeds de klassieke schijnwerper met natrium of metaaliodide lamp leveren.

Binnen het LED-gamma maken we onderscheid in stralers voor zone 1, 2, 21 en 22, en diegene enkel voor zone 2 en 22.
We zetten ze even voor u op een rijtje:

Geschikt voor zone 1, 2, 21 en 22

Geschikt voor zone 2 en 22

Lees meer 30-11-2020

Serie nD866-LED nu ook in een kleinere behuizing

Binnen de serie nD866, onze LED armaturen voor zone 2 en 22, kunnen wij u heden een kortere versie voorstellen.

Tot voor kort waren de 28W en 40W versies van de nD866LED-serie enkel beschikbaar in een behuizing van 1250mm lang. Dit is equivalent aan de behuizing van een klassieke 2x36W TL verlichting.
Deze versies zijn nu ook beschikbaar in een behuizing van slechts 678mm lang, de afmeting van een klassieke 2x18W TL verlichting.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje op onze website.

Lees meer 20-11-2020

LED plafond- of wandarmatuur voor zone 1, 2, 21 en 22

LED plafond- of wandarmatuur serie e9312 is de perfecte keuze voor het verlichten van moeilijk bereikbare plekken, kleine ruimtes of plaatsen met minimale eisen aan verlichtingssterkte.

Dit ATEX armatuur is robuust, compact en de externe bevestigingspunten zorgen voor een gemakkelijke installatie. Bovendien zorgt de matte, slagvaste pc-kap voor verblindingsvrije en homogene verlichting en beschermt in combinatie met de stevige draadbescherming de armatuur tegen onopzettelijke beschadiging.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje in bijgevoegde productfiche.

Lees meer 29-09-2020

LED looplamp voor zone 1, 2, 21 en 22

Of het nu in grote industriële installaties is of in kleine ruimtes, overal zijn er gebieden die helemaal niet of niet voldoende worden verlicht door algemene verlichting. Looplampen zijn het meest geschikt om in deze gebieden te werken, met name het type e9310 voor zone 1, 2, 21 en 22.

Deze ATEX looplamp is zowel robuust als compact - een echt lichtgewicht met handige details:

 • slagvaste pc-kap
 • robuuste draadbeschermer voor extra veiligheid
 • metalen oog en haakje voor het ophangen van de handlamp om beide handen vrij te houden tijdens het werken
 • matte kap voor verblindingsvrije verlichting

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje in bijgevoegde productfiche.

Lees meer 28-09-2020

Strijden tegen Covid 19 met de contactloze lichaamstemperatuurmeting via camera!

Onze leverancier Wiska, met jarenlange ervaring in CCTV-videobewaking voor offshore toepassingen, heeft een nieuw BTM-systeem (Body Temperature Measurement) op de markt gebracht.

Deze camera meet de temperatuur van een persoon en geeft deze weer op de PC.

Dit wordt vaak gebruikt in openbare ruimtes, zowel in bedrijfsgebouwen, winkelcentra als in hotels, en biedt de mogelijkheid om aanwijzingen voor mogelijke infecties in een vroeg stadium op te sporen.

Het systeem heeft slechts 3 componenten nodig: dubbele camera, blackbody en PC. De lichaamstemperatuur wordt gemeten op een afstand van 3 meter - nog steeds met een nauwkeurigheid van 0,3 °C.

Afhankelijk van de productversie is het apparaat in staat om tot 30 personen tegelijkertijd en in real time te meten - waardoor het systeem ook toepasbaar is op gebieden met veel verkeer.

Meer informatie kan u terugvinden in de brochure in bijlage. Voor prijsvragen kan u ons steeds contacteren. 

Lees meer 27-07-2020

LRX - Handlamp voor zone 0

De LRX herlaadbare handlamp is geschikt voor gebruik in alle zones: zone 0, 20, 1, 21, 2, 22.
Dit type is bijgevolg de perfecte aanvulling van ons gamma handlampen.

De krachtige LED kan in 3 standen gebruikt worden: HIGH - NOMINAL - LOW.

De lamp schakelt automatisch uit wanneer ze op de lader geplaatst wordt. Bij spanningsuitval zal ze automatisch gedurende 3 minuten branden.

De lader dient apart besteld te worden en is beschikbaar in een 230VAC (met Eurostekker) of een 12-24VDC (zonder stekker) versie.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje op onze productsectie.

Lees meer 22-06-2020

Krachtige lichtgewicht LED schijnwerper voor zone 1

De nagelnieuwe LED Area Flood Light is een zeer krachtige schijnwerper die maar liefst 19.000 lumen uitstraalt.
Deze moderne en veelzijdige spot is gecertificeerd voor gebruik in zone 1, 21, 2, 22.

Deze schijnwerper onderscheidt zich van de klassieke types door

 • gasgroep IIC (i.p.v. IIB)
 • geringe gewicht: tot wel de helft minder omwille van de Exe beschermingswijze (i.p.v. Exd)

De kwalitatief hoogwaardige behuizing in corrosiebestendig aluminium leent zich perfect voor langdurig gebruik in offshore-omgevingen. De motor van de ledlamp heeft een lange levensduur en vergt zo goed als geen onderhoud.

 • Hele sterke ledlamp, onderhoudsarm
 • Kwalitatief hoogwaardige, corrosiebestendige behuizing in aluminiumlegering
 • Duurzame constructie
 • Lange levensduur met tot 5 jaar garantie op de motor van de lamp
 • Zo goed als geen onderhoud nodig
 • Draaibare stalen montagebeugel
 • Simpel en stevig ontwerp: installatie- en gebruiksvriendelijk

Op aanvraag is er ook een versie voor mobiele toepassingen beschikbaar.

Raadpleeg de productfiche of neem een kijkje op onze productsectie.

Lees meer 29-01-2020

200A ATEX stekkers en stopcontacten

Marechal is de enige fabrikant van ATEX materialen die Ex d e gecertificeerde stekkers en stopcontacten kan aanbieden die tot 200A kunnen schakelen.

De modulaire opbouw, typisch voor Marechal, geeft u ook bij deze hoge stromen de mogelijkheid om het materiaal af te stemmen op uw toepassing.

De DX-reeks is geschikt voor zowel gas zones 1 en 2, als stof zones 21 en 22.
Met gesloten deksel of aangesloten stekker heeft het stopcontact beschermingsgraad IP65. 

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje in de productfiche.

Lees meer 17-12-2019

Wij steunen Artsen zonder grenzen

Als eindejaarsgeschenk doen we een gift voor het goede doel. Dit jaar schenken we deze aan Artsen Zonder Grenzen. Zo helpen we hen de levens redden van talloze mensen in nood.

En is leven niet het mooiste geschenk ter wereld?

Prettig eindejaar en een gelukkig nieuwjaar!

Lees meer 16-12-2019

LFH - Hetelucht blazer voor vaste montage

De LFH hetelucht blazer combineert efficiëntie met gebruikscomfort. Het resultaat is een verwarmingsoplossing van de volgende generatie voor gebruik op gevaarlijke locaties, waar de atmosfeer geklasseerd is als zone 1/2 (IIB+H2).

De LFH voldoet aan de nieuwe normen EN 80079-36 en EN 80079-37. Het is een plug-and-playsysteem, met de mogelijkheid om een stekker of een kabel aan te sluiten op een isolatie-unit (schakelaar met MCB).

De LFH werkt feilloos bij een omgevingstemperatuur van -40 °C tot +40 °C. De omkasting biedt diverse montagemogelijkheden: op de vloer, op de muur en zelfs aan het plafond.
De kachel is verkrijgbaar in twee temperatuurklassen: T3 en T4.

De LFH kan tot 20 kW (40 kW met EXHEAT Advanced Controls) warme lucht in een ruimte blazen om er bepaalde zones te verwarmen, of een middelgrote ruimte opwarmen zodat het er comfortabel werken wordt.

De robuuste roestvrijstalen behuizing is geschikt voor zowel onshore als offshore gebruik, inclusief offshoreplatforms, gasinstallaties, vliegtuigloodsen, munitiedepots, spuiterijen, batterijshops, tankstations, draagbare washdown kachels enzovoort.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje in de productfiche.

Lees meer 25-10-2019

MFH - Hetelucht blazer voor mobiele toepassing

De MFH Draagbare Warmteblazer is een draagbare hetelucht blazer met ventilator die ook in gevaarlijke ruimtes kan worden gebruikt.

De Bulldog combineert een efficiënt design met eenvoudige functies in een draagbaar verwarmingstoestel dat ook in gevaarlijke omgevingen kan worden gebruikt waar de atmosfeer is geclassificeerd als zone 1 of 2 (IIA, IIB & H2). De Bulldog voldoet aan de nieuwe normen EN ISO 80079-36 en EN ISO 80079-37 en is gebruiksklaar met de mogelijkheid om een stekker of kabel aan te sluiten aan een unit met schakelaar en differentieelautomaat.

De omkasting is gemaakt van met staal versterkt polymeer waardoor de Bulldog stevig en duurzaam is. Het toestel is uitgerust met verstelbare pootjes zodat het flexibel kan worden opgesteld en dankzij het compacte design kan het eenvoudig worden opgeborgen en meegenomen.

De Bulldog is bruikbaar met of zonder buis voor een warmtestroom die tot op meters afstand voelbaar is, zelfs bij een omgevingstemperatuur van maar liefst -40°C tot +40°C.

Raadpleeg de productfiche of neem een kijkje op onze productsectie.

Lees meer 24-10-2019

e864 : LED noodverlichting voor zone 1, 2, 21 en 22

Binnen de ATEX LED verlichting van Schuch kennen we 2 types: e840 en e865.
Van het 2e type werd ook een noodverlichting ontwikkeld: e864.

Deze explosieveilige LED noodverlichting is voorzien van een elektronische ballast. De levensduur van meer dan 100.000 uren, maakt dit explosieveilige armatuur nagenoeg onderhoudsvrij.

Het armatuur test zelf zijn noodfunctie en batterij met regelmatige intervallen. Status en eventuele fouten worden duidelijk gesignaleerd d.m.v. een 2-kleurige LED.
Dit armatuur kan zowel in permanente als in niet-permanente uitvoering gebruikt worden.

Raadpleeg de productfiche of neem een kijkje op onze productsectie.

Lees meer 25-09-2019

MTL SUM5 - 5 functies in compact modulair design

Met veel plezier kondigen we de marktlancering van de gloednieuwe MTL Smart Universal Marshalling Solution aan. Dankzij dit revolutionaire en betrouwbare marshallingsysteem hebt u 30 tot 50% minder DCS-kasten nodig. Het resultaat? Een fikse besparing op de infrastructuurkosten.
De MTL SUM5 combineert vijf marshallingfuncties in één modulair en standaard design.

 • Intrinsiek veilige isolatoren
 • Signaalconditionering
 • Relais-interfaces
 • Overspanningsbeveiliging
 • Loop disconnect

Dankzij de MTL SUM5 zijn voortaan maar 7 marshallingcomponenten nodig in plaats van 20. Dat scheelt op de aankoop, inbedrijfstelling en het onderhoud.
Bovendien kunnen dankzij het modulaire design van de SUM5 eenvoudig, goedkoop en in geen tijd last-minute aanpassingen in de stroomtoevoer of overspanning aangebracht worden.

Het modulaire en configureerbare design is kostenbesparend, bevordert de productiviteit en verbetert de uptime:

 • 5 marshallingfuncties in één design, met een eenvoudigere inbedrijfstelling, opstart, onderhoud en documentatie tot gevolg
 • Verwijdert tot 8 aansluitingen per kanaal, de vaakst voorkomende fout in marshallingkasten
 • Uitvoerige diagnostiek met meldingen indien onderhoud vereist is
 • Intelligente modules met ledindicatoren voor een eenvoudigere inbedrijfstelling en troubleshooting
 • De componenten zijn makkelijk vervangbaar. Bij het vervangen van een isolator wordt automatisch de kanaalconfiguratie gestart
 • Werkt probleemloos bij temperaturen van -40 °C tot +70 °C
 • Voldoet aan de voorwaarden voor certificering van ATEX, IECEx en de Noord-Amerikaanse bevoegde instanties.
Lees meer 24-09-2019

Full HD 50" breedbeeld Exp scherm

In aanvulling op de Exi-schermen tot 24", heeft Gönnheimer nu ook een Exp-scherm van maar liefst 50".

Deze full HD widescreen monitor is voorzien van een geïntegreerde Exp control unit en kan optioneel uitgebreid worden met een keyboard met geïntegreerd touchpad.

De belangrijkste eigenschappen zijn:

 • 50" TFT, 127cm display diagonaal
 • Full HD resolutie 1920x1080
 • Digitale datatransfer via koper- of glasvezelkabel
 • Beschikbare interfaces: DVI, USB, Video, Ethernet, ...

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje in de productfiche.

Lees meer 18-06-2019

Uitgebreid gamma wartels

In een eerdere nieuwsbrief stelden wij u onze nieuwe wartels EBU en KBA van BIMED voor. Dit zijn de "standaard" metalen Ex wartels die voor het merendeel van de toepassingen geschikt zijn en uit voorraad (Wommelgem) leverbaar zijn..

Van BIMED kunnen wij echter ook Ex wartels voor speciale toepassingen aanbieden:

De uitgebreide keuze impliceert meestal een levertijd van enkele weken en een minimum afname per verpakking.
Vraag ernaar!

Lees meer 28-05-2019

Hernieuwing Productiekwaliteitsborging

Midden deze maand vond de audit plaats ter hernieuwing van ons productiekwaliteitsborgingscertificaat. Hiertoe kregen we een auditor van DEKRA op bezoek.
Met trots kunnen wij u melden dat in navolging van deze audit onze certificatie vernieuwd werd tot mei 2022.

Lees meer 27-05-2019

Nieuwe enkele klemming wartel ook geschikt voor gewapende kabel

In onze eerdere nieuwsbrief stelden wij u onze nieuwe wartels voor.

De enkele klemming wartel EBU (equivalent van onze oude PA) wordt standaard gebruikt voor niet-gewapende kabel. Gewapende kabel is echter eveneens toegestaan.

Dit laatste is niet zomaar een loze bewering, maar is letterlijk opgenomen in het certificaat:

Cable glands are suitable for cable type where sealing and retention is required by gripping the outer sheath (including armoured/screened/braided cables when the armour/screen/braid is clamped inside the terminating equipment).

U mag een gewapende kabel dus met een enkele klemming wartel aansluiten op voorwaarde

 • dat het een vaste installatie betreft,
 • dat de aarding niet onderbroken is (wapening in kast aarden)
 • en dat er een extra trekontlasting wordt voorzien (kan zowel binnen als buiten de kast (= frame) gebeuren). 
Lees meer 22-03-2019

Touchpad in de Ex zone

Als accessoires bij de Ex-PC, heeft Ysebaert Keyboard en Trackball in het gamma. Beiden zijn zowel beschikbaar voor inbouw als in een veldbehuizing.

Alternatief voor de klassieke trackball is er ook een joystick en een touchpad in een IP65 veldbehuizing beschikbaar.

De joystick is verkrijgbaar in een versie met 2 of 3 assen en naar keuze met of zonder knoppen op de handgreep.

Zowel joystick als touchpad zijn geschikt voor gebruik in zone 1, 2 en 22.

Lees meer 27-02-2019

Ysebaert schakelt over naar een nieuw type wartel

Na vele jaren hebben wij besloten om de PA/PAP messing wartels, een vaste waarde in ons gamma, te vervangen door de EBU- en KBA-reeks.

Deze beide types zijn standaard uitgevoerd in messing vernikkeld en op aanvraag beschikbaar in RVS.
Net zoals de PA/PAP zijn ze triple certified, d.w.z. geschikt voor zowel Exd als Exe als Ext toepassingen.

EBU is het equivalent van de PA, een enkele klemming wartel en dus standaard gebruikt voor niet-gewapende kabel. Gewapende kabel is echter eveneens toegestaan.
De klemrubber is opgebouwd uit 2 of 3 uitneembare delen wat het klembereik erg groot maakt.

KBA is het equivalent van de PAP, een dubbele klemming wartel en dus geschikt voor gewapende kabel. De speciale constructie van de binnenste klemringen, laat toe dat alle soorten wapening of shielding geklemd kunnen worden. 
De klemringen zitten vast in de body, bij montage kunnen deze losgetrokken worden. Op handen en knieën zoeken naar dat ene ringetje dat er uit gevallen is, is dus eveneens verleden tijd.

In tegenstelling tot PA/PAP kunnen we nu ook wartels met M16x1.5 schroefdraad aanbieden.

In de komende maanden zal de voorraad van PA/PAP afgebouwd worden en deze van EBU en KBA geleidelijk opgebouwd worden.

Lees meer 25-02-2019

Project in de kijker: Autonoom energiesysteem voor ATEX zone 1

Eind vorig jaar bouwde Ysebaert een autonoom energiesysteem geschikt voor plaatsing in ATEX zone 1.

Dit systeem bestaat uit :

 • 2 explosieveilige zonnepanelen van elk 305W, gemonteerd op een metalen draagframe
 • RVS batterijbox voorzien van 4 batterijen 12V/118Ah (C100), in RVS klemmenkast bekabeld tot 24V/236Ah
 • Sturingskast EJB-Y-11 met een DC-AC omvormer 500VA, een laadregelaar (20A) voor de zonnepanelen en de nodige beveiligingen

Ysebaert levert autonome energiesystemen op maat en geschikt voor zones 1 en 2.

Lees meer 29-01-2019

Krachtige LED veiligheidsverlichting

De LED veiligheidsverlichting serie e856 van Schuch is uitgebreid met een krachtige 19W LED versie. 
Dit armatuur is het equivalent voor een 2x18W noodverlichting, maar dan in een compacte behuizing (slechts 440mm lang).
Naar keuze beschikbaar met 1 uur of 3 uur autonomie en geschikt voor zone 1, 21, 2 en 22.
De serie e856 wordt gekenmerkt door een actieve zelftestfunctie, een levensduur van de LED’s van 80.000u en een batterij, uitwisselbaar in de gevaarlijke zone.

Lees meer 19-12-2018

Exp control unit FS870S

Een overdruksysteem bestaat uit een stuureenheid (control unit) en een magneetventiel.

Naast de standaard control unit FS850S en grote broer FS860S, kunnen wij u ook de FS870S aanbieden.

Dat is een hoogwaardige Ex p-besturingskast die wordt ingezet voor speciale toepassingen, zoals analyser systemen met constante doorstroming enz.

De voornaamste eigenschappen zijn:

 • 2 onafhankelijke PID-regellussen voor de druk in de kast en het debiet.
 • Debietmeter met hoog dynamisch bereik voor de meting van hoge debieten tijdens het spoelen en van hele kleine debieten tijdens de modus constante doorstroming.
  Dat gebeurt via een speciaal meetkanaal met thermische debietmeter in plaats van het standaard ontwerp met meetschijf.
 • Ethernetinterface (optioneel)
 • Grafisch display
 • Groot voedingsspanning bereik
 • Interface voor parametergeheugenmodule en optionele CM873-geheugenmodule

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje in de productfiche.

Lees meer 28-11-2018

SB behuizingen op maat

De SB-serie is een Exe kast in roestvrij staal (316) met standaard een scharnierend deksel en gesloten wanden. Op aanvraag zijn ze leverbaar met één of meerdere wartelplaten.

Binnen de certificatielimieten van deze serie, kan er ook een kast op maat gemaakt worden. Afwijkend van de standaard verticale oriëntatie, kan u dus een horizontaal georiënteerde kast laten bouwen.

Ysebaert assembleert uw kast volgens uw specificaties met klemmen, wartels, bedieningscomponenten, ... en levert hiervoor een certificaat voor het geheel af.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.

Lees meer 27-11-2018

MTL programmeerbare annunciators

Programmeerbare alarm annunciators worden in uiteenlopende sectoren sinds vele jaren toegepast.

Door ons partnership met MTL kunnen we nu ook hun uitgebreide gamma intrinsiekveilige en standaard annunciators aanbieden. Op aanvraag kunnen we de standaard annunciators ook inbouwen in een Exd behuizing.

De serie 725B voor installatie in de veilige zone heeft een innovatief design, biedt een uitmuntende flexibiliteit en betrouwbaarheid en is bovendien eenvoudig te programmeren.

De LN1000 intrinsiekveilige annunciator kan in elke gevaarlijke gaszone worden geïnstalleerd. Ysebaert kan deze annunciator ook inbouwen in een inox behuizing. 

Een overzicht van alle modellen en hun functionaliteiten kan u hier terugvinden.

Lees meer 28-09-2018

12VAC draagbare ATEX LED werklamp

Werken in geleidende besloten ruimten met explosiegevaar brengt bepaalde gevaren met zich mee. Naast het verhoogde elektrocutierisico vormen de aanwezigheid van koolwaterstoffen een reëel brand- en/of explosiegevaar. 

Het gebruikte materiaal zal dan ook aan specifieke eisen moeten voldoen. We hebben het hier dan voornamelijk over tijdelijke werkverlichting in tanks, drums en torens die toelaat deze veilig te betreden voor inspecties en reiniging. 

In België moet het materiaal niet alleen voldoen aan de Europese richtlijn 2014/34/EU (= ATEX114) maar ook aan het AREI. Voor andere landen kunnen uiteraard minder strenge of strengere eisen gelden. 

Binnen de besloten ruimte mogen enkel volgende verlichtingstoestellen gebruikt worden:

 • Zak- en handlampen gevoed door (oplaadbare) batterijen met de juiste categorie en/of EPL
 • Perslucht-aangedreven-verlichtingstoestellen met de juiste categorie en/of EPL
 • Looplampen en verlichtingstoestellen op ZLVS met de juiste categorie en/of EPL
  ZLVS = 12VAC, 18VDC met rimpel en 30VDC zonder rimpel

Binnen deze derde groep kunnen wij u vanaf heden een 12VAC draagbare LED werklamp voorstellen : PLXS3-12220Z000

 • geschikt voor zone 1, 2, 21 en 22
 • 30W LED, 4000 lumen
 • 20m (= max.) kabel H07RN-F 2x2.5mm²
 • robuust, slechts 1.8kg
 • polycarbonaat buis en eindstukken
 • -20°C - +55°C

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje op onze website.

Lees meer 20-06-2018

nD87: LED schijnwerper voor zone 2 en 22

Ongeveer een jaar geleden stelden wij u reeds de nD88 LED schijnwerper voor.
Deze vormde een aanvulling op het gamma schijnwerpers voor zone 2 en 22.

Vandaag presenteren wij u de nD87 LED schijnwerper.

Net zoals grote broer nD88 heeft de serie nD87 een aluminium behuizing met een glazen cover en is voorzien van een montagebeugel.

Deze reeks is beschikbaar in meerdere lichtsterktes en naar keuze in de volgende versies:

 • narrow beam
 • wide beam
 • narrow wide beam
 • asymmetrical beam

De conventionele schijnwerpers van de reeksen nD277 en nD278 zijn niet meer verkrijgbaar.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje op onze website.

Lees meer 18-05-2018

LED veiligheidsverlichting voor zone 1, 2, 21 en 22

Zoekt u autonome veiligheidsverlichting voor uw infrastructuur, dan biedt de serie e856 LED voor zone 1, 2, 21 en 22, een plaatsbesparende en budgetvriendelijke oplossing.

Het gebruik van LEDs in noodverlichting betekent bovendien een besparing van 71% t.o.v. de veelgebruikte 8W TL-lamp.
Daarenboven staan ze garant voor een stabiele en duurzame lichtstroom.

De levensduur van meer dan 80.000 uren, maakt dit armatuur nagenoeg onderhoudsvrij.
Het armatuur test zelf zijn noodfunctie, lamp en batterij met regelmatige intervallen. Status en eventuele fouten worden duidelijk gesignaleerd d.m.v. een 2-kleurige LED.

De batterij kan zonder extra maatregelen in de gevaarlijke zone worden vervangen. Dit armatuur kan zowel in permanente als in niet-permanente uitvoering gebruikt worden.

Meer informatie kan u terugvinden in deze datasheet of op de productsectie van onze website.

Lees meer 18-04-2018

LED ATEX kijkglasverlichting

Ook in het gamma van de kijkglasverlichting heeft LED zijn weg gevonden.
Naast de USL05-LED, kunnen we nu ook grote broer USL07 aanbieden in LED uitvoering.

Deze ATEX LED kijkglasverlichting heeft temperatuurklasse T6, kan ingezet worden bij omgevingstemperaturen tot 60°C en is geschikt voor zone 1, 2, 21 en 22.
De 14W LED is beschikbaar met een stralingshoek van 11° of 26°.
Naargelang de voedingsspanning is er een variante voor 24VAC/DC of 120-230VAC.

Raadpleeg de productfiche of neem een kijkje op onze productsectie.

Lees meer 06-04-2018

Maatwerk oplossing MTL Products voor vervanging van (defecte) Eurocard in 19” racks

Eurocards werden in de procestechniek jarenlang en veelvuldig ingebouwd in 19” racks. Zoals u vast gemerkt heeft, wordt het hoe langer hoe moeilijker om aan nieuwe Eurocards te geraken.

Vanaf heden opteert MTL Products voor een totaal ander concept. 

Deze maatwerk oplossing bestaat uit een nieuw 19” rack waarbij de gekende Exi scheiders van de 4500 series gemonteerd worden op een printplaat of backplane. Afhankelijk van het type kunnen tot 24 scheiders bevestigd worden op deze backplane. 

Bij het ontwerpen van uw specifiek 19” rack wordt uiteraard ook rekening gehouden met de positie en lengte van de bestaande kabels. In het getoonde voorbeeld worden de niet-Exi kabels afgelegd op klemmen achteraan de backplane, terwijl aan de Exi zijde een extra blauwe en voorbedrade klemmenstrook een ‘verlenging’ mogelijk maakt van de (te) korte kabels.

Deze oplossing maakt het bovendien mogelijk om uw oude installatie gefaseerd (rack per rack) en dus budgetvriendelijk aan te pakken. 

Uiteraard staan wij steeds ter beschikking voor verder advies.

Lees meer 14-03-2018

Explosieveilig IP68 LED-armatuur

LED verlichting eist ook in het Ex-wereldje steeds meer zijn plaats op.
We lieten u reeds kennis maken met LED schijnwerpers, LED handlampen, LED armaturen voor zone 1 of enkel voor zone 2, ...

De nieuwe AQUA-70-Ex-LED is geschikt voor gebruik in zone 1, 2, 21 en 22 en onderscheidt zich van andere Ex LED-armaturen door zijn hoge beschermingsgraad IP68.
In Ex toepassingen waarin u merkt dat IP66 niet volstaat (kades, koeltorens, ...) biedt dit armatuur bijgevolg een uitstekende oplossing.

Deze armaturen zijn beschikbaar in een 25W en een 50W versie.
Standaard spanning is 110-254VAC, alternatief ook 220-250VDC mogelijk.

Op aanvraag kunnen deze armaturen uitgerust worden met doorvoerbedrading en indien gewenst, met voorgemonteerde kabel en stekker.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje op onze website.

Lees meer 26-02-2018

Uitgebreid gamma kast verwarming

Op zoek naar een explosieveilige kastverwarming?
Wij kunnen putten uit een uitgebreid gamma kastverwarming en thermostaten.

Het assortiment FXE-kastverwarmingen omvat een reeks toestellen met constante output voor kleinere behuizingen. We bieden ook de FX reeks met zowel constante output als zelfregulerende toestellen aan, evenals de FXS zelfregulerende modellen die op maat kunnen worden gemaakt om te voldoen aan de beperkingen van de ruimte en aan de vereisten.

Het FX-assortiment omvat ook de FXT-thermostaten, beschikbaar in zowel inline- als remote uitvoering. Deze thermostaten bieden vorstbescherming, condensatiepreventie en temperatuurstabilisatie.

Zowel verwarmingen als thermostaten zijn gecertificeerd voor gebruik in zone 1, 2, 21 en 22.

We sommen de verschillende types even op:

FXE

 • diameter 50mm
 • verticaal te monteren
 • constant vermogen
 • te combineren met thermostaat
 • 30-100W

FXB

 • diepte 72mm
 • verticaal te monteren
 • constant vermogen
 • te combineren met thermostaat
 • 100-500W

FXH

 • diepte 30mm
 • verticaal of horizontaal te monteren
 • constant vermogen
 • te combineren met thermostaat
 • 45-200W

FXB-SR

 • diepte 72mm
 • te monteren in eender welke richting
 • variabel vermogen
 • thermostaat optioneel
 • 130-350W

FXH-SR

 • diepte 30mm
 • te monteren in eender welke richting
 • variabel vermogen
 • thermostaat optioneel
 • 50-200W

FXS

 • blok of gevind (eventueel maatwerk)
 • direct op het te verwarmen element te monteren
 • variabel vermogen
 • thermostaat optioneel
 • tot 1000W

Vraag ernaar !

Lees meer 26-01-2018

Nieuwe 24V MTL-voeding

Met genoegen presenteren wij de nieuwe PSG60E24RM DIN-railvoeding. Deze 24V-voeding voor gebruik met MTL-isolatoren en barrières heeft een enkele uitgang met instelbare spanning en statusindicatie.
Het is een unit met hoge specificaties die in alle toepassingen de MTL5991 vervangt.

 • 24V/60W-uitgang
 • Universele netvoedingsingang
 • Uitgang met instelbare spanning
 • Hoog rendement
 • Groot bedrijfstemperatuurbereik
Lees meer 19-12-2017

3 nieuwe modellen in het MTL7700-assortiment

Het MTL7700-assortiment treedt in de voetsporen van de MTL700 maar is uitgevoerd als een barrière voor DIN-railmontage die snelle en eenvoudige installatie mogelijk maakt, zonder dat er speciale materialen nodig zijn. De toevoeging van 3 nieuwe modellen vult de leemten in het assortiment, die niet langer door de MTL700 kunnen worden ondersteund.

Verwijderbare klemmen worden gebruikt voor eenvoudige installatie, onderhoud en voor een lusontkoppeling door eenvoudig de klemmen van de zijkant van de module los te koppelen. De kabelinvoer vindt plaats onder een hoek, om de bekabeling in krappe ruimtes te vereenvoudigen. MTL7700-barrières kunnen eenvoudig en veilig op een standaard T-vormige DIN-rail worden geklemd en zorgen tegelijkertijd voor een betrouwbare IS-aardaansluiting. Voor toepassingen waarbij veldvermogen vereist is voor schakelingangen of tweedraadszenders, biedt het MTL7700-assortiment de mogelijkheid van stroominvoer via de bus. Bij gebruik in combinatie met de MTL7798-voedingsmodule heeft de gebruiker een volledig beveiligde, elektronisch gezekerde voeding voor vele barrières zonder dat extra bekabeling nodig is.

 • Verwijderbare klemmen - voor eenvoudige bekabeling - UNIEK
 • Stroomaansluiting via de bus - minder bekabeling - UNIEK
 • Barrièrebeveiligingsmodule
 • Naderingsdetector-ingangen - UNIEK
 • Tweekanaalsmodules
 • Relais en schakelmodules zonder bewegende delen - UNIEK
Lees meer 18-12-2017

Serie e840-LED nu ook in een kleinere behuizing

Na de voorstelling van de nieuwe LED armaturen voor zone 1 en 21, en wat later de uitbreiding voor paalmontage, kunnen wij u heden ook een kortere versie voorstellen.

Tot voor kort was de 33W versie van de e840LED-serie enkel beschikbaar in een behuizing van 1355mm lang. Dit is equivalent aan de behuizing van een klassieke 2x36W TL verlichting.
Deze versie is nu ook beschikbaar in een behuizing van slecht 745mm lang, de afmeting van een klassieke 2x18W TL verlichting, en dit zowel voor paal- als plafondmontage.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje op onze website.

Lees meer 28-11-2017

MTL Surge Protection

Overspanning en stroompieken veroorzaakt door nabije blikseminslagen, stroomlassers of hoogspanningskabels kunnen onbeschermde elektronica ontregelen of zelfs vernietigen.

Ons ruime assortiment van MTL surge protection biedt u oplossingen voor de volgende domeinen: 

 • power protection
 • data and signal protection
 • fieldbus protection
 • network and communications protection
 • telecom protection
 • specialist protection

Alle afleiders werden ontworpen en gemaakt om een superieure bescherming te bieden, zodat uw systemen en belangrijke installaties nooit meer uitvallen.

Neem een kijkje op onze productpagina voor meer informatie.

Lees meer 27-11-2017

Ex Verwarmingstoestellen

Met de winter in aantocht, moet opnieuw de nodige aandacht besteed worden aan de verwarming van ruimtes en processen.

Uiteraard is dit eveneens van belang in explosiegevaarlijke omgevingen.

Standaard hebben wij in ons gamma de ribbenbuiskachels serie FAW, de ribbenbuiskachels serie FWD, de radiatoren serie FLR en de kastverwarming serie HEF.

Ook kunnen wij u de komst van de "BULLDOG" mobiele heater aankondigen.

De MFH Draagbare Warmteblazer is de eerste echt draagbare warmteblazer met ventilator ter wereld die ook in gevaarlijke ruimtes kan worden gebruikt.

De Bulldog combineert een efficiënt design met eenvoudige functies in een draagbaar verwarmingstoestel dat ook in gevaarlijke omgevingen kan worden gebruikt waar de atmosfeer is geclassificeerd als Zone 1 of 2 (IIA, IIB & H2). De Bulldog voldoet aan de nieuwe normen EN ISO 80079-36 en EN ISO 80079-37 voor bouwveiligheid en is gebruiksklaar met de mogelijkheid om een stekker of kabel aan te sluiten aan een isolatie-unit.

De omkasting is gemaakt van met staal versterkt polymeer waardoor de Bulldog stevig en duurzaam is. Het toestel is uitgerust met verstelbare pootjes zodat het flexibel kan worden opgesteld en dankzij het compacte design kan het eenvoudig worden opgeborgen en meegenomen.

De Bulldog is bruikbaar met of zonder buis voor een warmtestroom die tot op meters afstand voelbaar is, zelfs bij een omgevingstemperatuur van maar liefst -40°C tot +40°C. Het verwarmingstoestel kan bovendien worden uitgerust met een bijkomende veiligheid die de certificatievoorschriften overtreft.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje in de brochure.

Lees meer 24-10-2017

Werken in tanks, silo's, tunnels, ...

Over het gebruik van elektrisch materiaal in geleidende besloten ruimten met explosiegevaar zijn reeds verschillende wetenschappelijke artikels geschreven. Meestal gaat het over tijdelijke werkverlichting in tanks, drums en torens die toelaat deze veilig te betreden voor inspecties en reiniging. Naast het verhoogde elektrocutierisico vormen de aanwezigheid van koolwaterstoffen een reëel brand- en/of explosiegevaar.

Wij vatten voor u de voornaamste eisen samen die geldig zijn in België:
Werken in tanks, silo’s, tunnels, …
Info & producten

Lees meer 23-10-2017

nD88: LED schijnwerper voor zone 2 en 22

Vanaf heden kunnen wij u ook voor zone 2 en 22 een LED schijnwerper aanbieden.
Deze schijnwerper heeft een elegant design, vergelijkbaar met dat van de serie nD83, eerder dit jaar voorgesteld

De serie nD88 heeft een aluminium behuizing met een glazen cover en is voorzien van een montagebeugel.

Deze reeks is beschikbaar in meerdere lichtsterktes en naar keuze in de volgende versies:

 • narrow beam
 • wide beam
 • narrow wide beam
 • asymmetrical beam

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje op onze website.

Lees meer 20-06-2017

Snel zoeken op onze weetjes-pagina

Onze weetjes-pagina heeft er een handige functionaliteit bij gekregen.

U kan nu de FAQ's filteren op bepaalde categorieën zoals ATEX, wartel, Exd, markering, kastenbouw, ... .
Daarnaast kan u ook gericht zoeken binnen deze pagina door middel van een veld waar u uw eigen zoekterm kan ingeven.

Uiteraard kan u nog steeds zelf alle vragen overlopen.

Neem snel een kijkje op deze vernieuwde pagina.

 

Lees meer 19-06-2017

Breaking news - Partnership met MTL Instruments

Ysebaert NV heeft sinds 20 maart 2017 een overeenkomst bereikt met MTL Instruments voor de verdeling van MTL producten in België.

Eaton MTL zocht reeds enige tijd een bedrijf met de nodige expertise op het vlak van explosiebeveiliging en heeft in Ysebaert NV een geschikte partner gevonden. Niet enkel voor de levering van producten maar ook voor de realisatie van maatwerk oplossingen is Ysebaert uitstekend geplaatst.

Voor Ysebaert is deze samenwerking een mooie uitbreiding van het productgamma waardoor we voortaan ook volgende MTL productgroepen kunnen aanbieden:

 • Intrinsic Safety
 • Surge Protection
 • Industrial Network
 • MTL Process Alarm Equipment

MTL voorziet in een uitgebreide training van het Ysebaert team zodat onze klanten ook voor deze producten kunnen rekenen op onze uitstekende service.    

Lees meer 24-03-2017

Vanaf heden 2-traps adaptors

Vanaf heden kunnen wij u ATEX-gecertificeerde 2-traps vergroters in messing aanbieden.

Reducers of verkleinringen bestonden al langer in meerdere stappen. Voor vergroten met 2 stappen, bijvoorbeeld van M20 naar M32, hadden we tot op heden echter geen geschikte oplossing.
Twee verloopstukken in elkaar draaien is (nog steeds) niet toegestaan en een 2-traps adaptor werd niet gemaakt. De vormgeving maakt het immers moeilijk om aan de impacttest te voldoen.
Onze leverancier is er nu in geslaagd om een 2-traps adaptor te ontwikkelen die voldoet aan de nieuwe ATEX richtlijn en aan alle daaraan gekoppelde relevante normen.

 

Lees meer 20-12-2016

dMS: 32-toons geluidshoorn voor zone 1, 2, 21 en 22

Als vervanger voor de geluidshoorn dHE introduceren we de dMS geluidshoorn. Deze heeft een aluminium behuizing met een glasvezel versterkte polyester geluidskap en maar liefst 32 verschillende tonen. Het toestel kan een geluidssterkte leveren tussen 85 en 115 dBA, instelbaar in 4 niveau's. De verscheidenheid aan signalen verhoogt de inzetbaarheid en vermindert de kans op verwarring met andere signalisatietoestellen.

Deze geluidshoorn is geschikt voor gebruik in zone 1, 2, 21 en 22. Dit in combinatie met een behuizing uit zeewater bestendig aluminium en een IP66 beschermingsklasse, maakt dit toestel geschikt voor verscheidene omgevingen. 

De dMS geluidshoorn heeft bovendien een erg compact design in vergelijking met de klassieke signaalhoorn.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje op onze website.

Lees meer 28-11-2016

High bay/low bay zone 2/22 armaturen in een nieuw design

Als alternatief voor de klassieke klokarmaturen voor grote hallen, kunnen wij u een elegant LED-armatuur voorstellen.

De serie nD8301/nD8302 is geschikt voor zone 2 en 22 en is uitgevoerd  met 1 of 2 LED-vleugels.

Deze reeks is beschikbaar in meerdere lichtsterktes.
Optioneel bestaat dit armatuur ook voor omgevingstemperaturen tot +55°C.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje in de productfiche.

 

Lees meer 27-09-2016

Serie e840-LED nu ook voor paalmontage

Om de e840-LED serie compleet te maken, heeft Schuch nu ook een versie voor paalmontage ontwikkeld.

De behuizing is identiek aan paalmontage armatuur van de e840-TL serie en is geschikt voor palen met een diameter van 42 mm.

Deze LED-armaturen zijn voorzien van een elektronische voeding.
Door het centrale sluitsysteem kan de armatuur snel en veilig worden geopend waarbij de speciale prisma beschermkap scharnierend is aangebracht.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje op onze website.

 

Lees meer 28-09-2016

Eindeloopschakelaars met aansluitdoos

De XCKW eindeloopschakelaars zijn gebaseerd op de Télémecanique sensor serie van bedieningskoppen en bodies en zijn voorzien van een Ex d e contact geschikt voor gebruik in zone 1, 2, 21 en 22.
Deze schakelaars zijn zeer betrouwbaar en flexibel inzetbaar.
De XCKW serie is uitgerust met een wartel en is geschikt voor hef apparatuur, transportbanden en handling apparaten.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje in de productfiche.

Lees meer 27-05-2016

Standaard klemmenkast uit voorraad leverbaar

Maatwerk klemmenkasten kunnen doorgaans op 1 à 2 werkdagen geleverd worden. Nu zullen wij voor u echter ook een standaard klemmenkast  op voorraad houden.

Deze kast, typisch voor het aansluiten en doorverbinden van verlichtingsarmaturen, heeft volgend artikel nummer: Y-CP1212-1

Specificaties:
Afmetingen: 120 x 120 x 90 mm
8 klemmen UT4 (soepel 4mm² / stijf 6mm²), per 2 gebrugd
2 aardingsklemmen
Nummering: PE, L1-L1, L2-L2, L3-L3, N-N, PE
1 wartel M20 met blindplug
2 wartels M25 waarvan 1 met blindplug
zwart GRP ; IP66 ; -40°C - +75°C
Classificatie: Ex II 2 G Ex e IIC T6 Gb - Ex II 2 D Ex tb IIIC T85°C Db
Certificaat: KEMA97ATEX4686

Lees meer 26-04-2016

Roestvrijstalen Ex behuizingen

Als aanvulling op ons gamma van roestvrijstalen ex behuizingen, stellen wij u de SB-serie voor.
Deze behuizingen met scharnierende deur, kunnen naar wens uitgerust worden met wartelplaten. Scharnieren kunnen zowel op de korte als op de lange zijde geplaatst worden.

Deze kasten worden onder ons ASSEMBL-Y certificaat op maat uitgerust met klemmen, bedieningseenheden,...

Uiteraard blijft de NXT-serie een belangrijk alternatief.
Wanneer de levertijd een probleem vormt, is de serie TB-MH de uitstekende oplossing.

Meer informatie kan u terugvinden in deze datasheet of op de productsectie van onze website.

Lees meer 27-04-2016

Uitbreiding in de LED-familie !

Als alternatief voor TL-verlichting kunnen wij, naast LED toestellen voor zone 2 en 22, nu ook LED-verlichting voor zone 1 en 21 voorstellen.

Schuch heeft zijn gamma uitgebreid met de series e840-LED en e865-LED.
Het belangrijkste verschil tussen deze twee series is het design.
De e865-LED serie heeft een kleinere behuizing en sluit met clipsen waarvan twee met een schroevendraaier geopend moeten worden.
De behuizing van de e840-LED serie is even groot als de behuizing van de e840-TL serie en heeft een centraal sluitsysteem.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje in de productfiches van e840-LED en e865-LED.

Lees meer 30-03-2016

Nieuwe ATEX 114 richtlijn

In een eerder nieuwsbericht stelden wij u de nieuwe ATEX 114 richtlijn (2014/34/EU) voor.

Op 20 april 2016 treedt deze nieuwe richtlijn in voege en dient alle nieuwe explosieveilige apparatuur (voor installatie in Europa) hieraan te voldoen.

Voor bestaande producten blijven de huidige certificaten geldig. Bij wijzigingen of vernieuwingen van bestaande ATEX certificaten moet het nieuwe certificaat echter voldoen aan ATEX 114.

De EC declaration of conformity (CE-verklaring) wordt herdoopt in EU declaration of conformity. Dit dient wel aangepast te worden voor producten die vanaf 20 april op de markt gebracht worden.

Deze ATEX 114 Richtlijn kan u hier terug vinden.
Meer uitleg vindt u in ons eerder nieuwsbericht.

 

Lees meer 22-02-2016

ASSEMBL-Y : upgrade naar de laatste editie van de normen

Met trots kondigen wij u aan dat het certificaat van onze ASSEMBL-Y behuizingen nu volledig conform is met de laatste editie van de normen.
Met dit raamcertificaat behouden we een maximum aan flexibiliteit om maatwerk schakel-, controle- en bedieningsborden te bouwen op basis van gecertificeerde componenten.

Hierdoor blijven we ook nu in staat om componenten van verschillende fabrikanten te combineren tot een optimale oplossing voor onze klanten.

Aangezien de Notified Body KEMA werd overgenomen door DEKRA, hebben wij besloten om ook een nieuw certificaatnummer aan te nemen.

KEMA01ATEX2109 wordt dus vanaf heden DEKRA15ATEX0080.

Naast de nieuwe classificaties met EPL die u op het label zal terugvinden, zal u in praktijk weinig merken van deze upgrade.

Meer informatie over onze geassembleerde behuizingen kan u hier terugvinden.

Lees meer 26-10-2015

Digitale indicator D122 nu ook geschikt voor stofzone

Vanaf heden heeft de digitale indicator D122 in een veldbehuizing ook een classificatie voor zone 21 en 22.

Voordien was de D122-serie geschikt voor gas en enkel het speciale type 7 kon ingezet worden in een stofzone.
Nu is dus ook het type 6 (veldbehuizing) standaard geschikt voor gebruik in stofzones.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje in de productfiche.

Lees meer 15-09-2015

LED armatuur voor zone 2 en 22

Als alternatief voor de klassieke TL-verlichting, kunnen wij u vanaf heden een LED armatuur aanbieden.

De nD866 serie van Schuch is geschikt voor gebruik in zone 2 en 22.

Het armatuur is een glasvezelversterkte behuizing met een polycarbonaat kap. Deze kap is gefumeerd zodat men geen puntverlichting krijgt, en is bevestigd met roestvrijstalen clips.

Er zijn 3 variantes beschikbaar waarvan het verbruik respectievelijk 37W, 56W en 73W.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje in de productfiche.

Lees meer 23-06-2015

Project in de kijker : RVS Exd behuizing

Zoals vermeld in de productfiche kan onze EJB-serie op aanvraag ook in roestvrij staal uitgevoerd worden.

Bijgevoegde foto's tonen een recent project met type EJB13A.
Dit model in RVS weegt met zijn ruim 300kg het drievoudige van de standaard aluminium versie.

Alle processen met betrekking tot het maken van draadingangen, bestukken en bedraden gebeuren identiek aan die van de aluminium behuizingen.

Lees meer 27-04-2015

Technor Atex wordt Ex-tech Solution

Technor Atex, voorheen een deel van Telemecanique, fabrikant van componenten, uitrustingen en oplossingen voor Ex-toepassingen (Atex en IECEx) werd opgenomen in de Noorse groep Ex-tech. De naam Technor Atex zal vervangen worden door Ex-tech Solution.

Deze naamswijziging zal ingaan vanaf 30 april 2015.

De meest gekende producten van Technor Atex in ons gamma zijn

Lees meer 28-04-2015

Connectorbox

Bent u op zoek naar een gebruiksvriendelijke oplossing om uw toestel snel te kunnen aan- en afkoppelen?

Onder ons ASSEMBLY certificaat kunnen wij voor u maatwerk kasten bouwen, voorzien van een mini contactdoos of stekker.

Typische voorbeelden van zulke connectoren zijn de Ex-link serie van Ceag/Cooper en de PNCX serie van Marechal.

Neem een kijkje bij de bijgevoegde foto's en contacteer ons voor meer informatie.

Lees meer 30-03-2015

Nieuwe Exp control unit FS830

Voor Exp toepassingen in zone 2 en 22, bieden wij de control unit FS840 van Gönnheimer aan. Als variante brengen wij nu ook de FS830 met volgende voordelen:

 • compact (120x80mm)
 • in- en uitlaatklep worden los van de control unit gemonteerd en kunnen dus naar wens gepositioneerd worden op de kast
 • eenvoudige installatie en configuratie
 • geschikt voor inbouw in de kastwand hetgeen elektrische aansluiting langs de binnenzijde toelaat

Raadpleeg de productfiche of neem een kijkje op onze productsectie.

Lees meer 31-03-2015

Helmhouder voor zaklamp FOURLEDEX

Voor onze populaire herlaadbare, compacte LED-zaklamp FOURLEDEX hebben we nu ook een helmhouder beschikbaar.

Deze zaklamp met geïntegreerde lader en stekker kan hiermee eenvoudig aan een helm worden bevestigd. De houder wordt met klittenband aan de helm bevestigd en dient apart besteld te worden.

Raadpleeg de productfiche of neem een kijkje op onze productsectie.
Contacteer Nick Bernaerts voor meer info of een offerte.

Lees meer 24-02-2015

Exd behuizingen met venster

In Exd behuizingen met een venster worden regelmatig allerlei soorten displays ingebouwd. Minder gekend is echter de mogelijkheid om ook apparatuur in te bouwen dat stralingen uitzendt of ontvangt. Immers bij een volledig metalen behuizing creëert men een kooi van Faraday en het gebruik van een venster biedt dan vaak toch een acceptabele oplossing.

Enkele voorbeelden zijn GSM-modules, schemerschakelaars, badgelezers, …

Onze behuizingen EMH (IIC) en EJB (IIB+H2) lenen zich uitstekend voor deze toepassingen.

Hierbij mag men echter de straling niet verwaarlozen. Hiervoor verwijzen we naar onze faq i.v.m. straling.

Lees meer 21-01-2015

Explosieveilige, volrubber werfkasten: op maat van uw toepassing

Tot één van de meest unieke producten uit ons gamma, behoren de explosieveilige werfkasten dewelke wij samenbouwen volgens de vereisten van uw toepassing.

Onze mobiele verdeelkasten in volrubber zijn leverbaar in een enkele of dubbele uitvoering.
De behuizingen zijn slagvast, olie- zuur- en hittebestendig en geschikt voor buitenopstelling (IP65).

De verdeelkasten worden uitgevoerd volgens specificatie en kunnen voorzien worden van:

 • inbouwcontactdozen (merk naar keuze)
 • automatische zekeringen achter klapvenster
 • differentieelbeveiliging achter klapvenster
 • transformatoren

Deze kasten worden onder ons ASSEMBL-Y certificaat op maat geassembleerd.

Bijgevoegde foto's tonen de vele mogelijkheden van dit type kasten.

Lees meer 24-11-2014

Exp control unit nu standaard met alarm contact

Meer en meer krijgen we de vraag van klanten om de Exp control unit uit te rusten met het optionele alarm contact.
Dit contact kan gebruikt worden om een alarm te genereren wanneer de druk zakt onder een bepaalde waarde, zodat er kan ingegrepen worden voordat de druk het minimum niveau bereikt en de controller uitschakelt.
Hiervoor worden klemmen 21 en 22 gebruikt waarop dan bijgevolg geen tweede digitale klep kan aangesloten worden.

Dit heeft geen invloed op de prijs en kan naar wens al of niet aangesloten worden.
Daarom zullen we dit vanaf heden ook als de standaard aanbieden.
De bestaande code wordt uitgebreid met ".1".

Neem alvast een kijkje in de aangepaste productfiche.

Lees meer 21-10-2014

Nieuwe ATEX Richtlijn

Eerder dit jaar kondigden wij reeds de komst van een nieuwe ATEX richtlijn aan.

Eind maart werd de ATEX 114 (2014/34/EU) gepubliceerd en vervangt daarmee de ATEX 95 (94/9/EG). Op 20 april 2016 treedt deze nieuwe richtlijn in voege en dient alle nieuwe explosieveilige apparatuur (voor installatie in Europa) hieraan te voldoen.

We zetten een aantal wijzigingen voor u op een rijtje:

 • Het EC Type examination certificate (ATEX certificaat) wordt herdoopt in EU Type examination certificate.
 • De EC declaration of conformity (CE-verklaring) wordt herdoopt in EU declaration of conformity.
 • Alle economische operatoren (= fabrikant, invoerder en verdeler) moeten kunnen garanderen dat zij enkel producten in de handel brengen die conform deze richtlijn zijn.
 1. De fabrikant stelt de EU conformiteitsverklaring op, zorgt dat deze en de installatie- en onderhoudsinstructies het product vergezellen en brengt zijn (handels)naam of merk aan op het product.
 2. De importeurs moet zelf controleren of een product voldoet aan alle eisen alvorens het in de EU op de markt te brengen en brengt zijn (handels)naam of merk aan op het product.
 3. De verdeler moet eveneens nazien of de CE markering aangebracht is en of het product vergezeld is van een geldige conformiteitsverklaring (editie normen!) en de installatie- en onderhoudsinstructies.
 • Notified Bodies (aangemelde instanties) zullen aan strengere eisen moeten voldoen en dienen een nieuwe accreditatie te behalen.
 • Voor bestaande producten blijven de huidige certificaten geldig. Bij wijzigingen of vernieuwingen van bestaande ATEX certificaten moet het nieuwe certificaat echter voldoen aan ATEX 114.

Deze ATEX 114 Richtlijn kan u hier terug vinden.

Lees meer 20-10-2014

Nieuw in ons gamma: Marechal stekkers en stopcontacten

Omwille van de vele voordelen hebben wij besloten om de stekkers en stopcontacten van Marechal op te nemen in ons gamma. Deze zal u weldra ook op onze website kunnen terugvinden.

Wat u als gebruiker zeker zal voelen is een aanmerkelijk verschil in prijs en levertermijn.

Verder zijn de praktische mogelijkheden veel uitgebreider. Marechal kan bijvoorbeeld als enige een koppelstekker en inbouwstopcontact voor 63A aanbieden. Bij andere merken is dit beperkt tot 32A. Dit wil dus zeggen dat u voor tijdelijke werfinstallaties in Ex zones nu ook een verlengkabel voor 63A kan verkrijgen.
Dankzij de speciale contactpennen wordt een beschermingsgraad IP66 gegarandeerd.

Dit materiaal wordt opgebouwd uit onderdelen, waardoor verschillende combinaties gevormd kunnen worden.
Een vrouwelijke contactdoos module kan op 6 verschillende manieren gebruikt worden:

 • inbouwstopcontact
 • inbouwstopcontact 30° of 70° (in combinatie met kraag)
 • opbouwstopcontact 30° of 70° (in combinatie met wandbox)
 • koppelstekker (in combinatie met handvat)

Naast het 20A tot 200A gamma, biedt Marechal ook een compact model aan dat echter beperkt is tot 10A.
Verder is er ook nog de multi-polige reeks verkrijgbaar: 11P+PE, 24P+PE, 36P+PE.

Lees meer 17-06-2014

Explosieveilig IP68 armatuur

De AQUA-Ex armaturen zijn geschikt voor gebruik in zone 1, 2, 21 en 22 en hebben een beschermingsgraad van maar liefst IP68 !
In Ex toepassingen waarin u merkt dat IP66 niet volstaat (kades, koeltorens, ...) biedt dit armatuur bijgevolg een uitstekende oplossing.

De behuizing is een smalle kunststof buis van 4mm dik polycarbonaat. Op het eindstuk is een M20 wartel gemonteerd.
De 0,5mm dikke metalen reflector kan op aanvraag ook uit aluminium gemaakt worden. Op deze reflector worden de elektrische componenten gemonteerd. Deze worden met een speciaal profiel afgedekt.
Naar keuze kan dit armatuur op muur of plafond bevestigd worden.

Lees meer 16-06-2014

Uitgebreide mogelijkheden

Ysebaert staat bekend om zijn maatwerk explosieveilige behuizingen.

Hiermee houdt het echter niet op. Onlangs leverden wij bijvoorbeeld een explosieveilige vliegenlamp.
Aarzel dus zeker niet om bij ons een aanvraag te doen voor speciale producten, wij helpen u graag verder.

Naast de maatwerk explosieveilige klemmenkasten, schakelkasten, verdeelborden, ... kan u ons uitgebreid aanbod in verlichting, schakelmateriaal, wartels, flitslichten, ... terugvinden in onze online catalogus.

 

Lees meer 20-05-2014

Vergelijking tussen IECEx en ATEX: nu ook in het Nederlands !

Sinds de invoering van het IECEx On-Line Conformiteitscertificaat, eind 2003, komt regelmatig de vraag naar een verduidelijking van de verschillen tussen het IECEx-schema en het Europese ATEX-systeem.

Dit document  geeft een beknopt overzicht van de verschillen tussen IECEx en ATEX met betrekking tot specifieke onderwerpen die vaak worden aangehaald.
Dit document is geen volledige lijst van de verschillen en is enkel informatief bedoeld, de voorschriften van IECEx en ATEX zullen te allen tijde voorrang hebben.

Nederlandse versie

Lees meer 20-05-2014

Nieuw type Exe/Exi wartels

Om te voldoen aan de laatste stand van Ex-normen, heeft Wiska enkele aanpassingen doorgevoerd aan de kunststof Ex wartels en hiervoor een nieuwe certificatie behaald.

Op de markering na, is er uiterlijk geen wijziging te bemerken:

PTB13ATEX1015X
Ex II 2 G Ex e IIC Gb
Ex II 2 D Ex tb IIIC Db IP68

Om een onderscheid te maken met de oude types, hebben wij bij de nieuwe types een achtervoegsel “/1” toegevoegd. Een wartel M25 wordt dan GPEM3/1.
Van sommige maten is het klembereik een beetje gewijzigd. Elke maat is op aanvraag nu ook beschikbaar met een kleiner klembereik.

Meer informatie kan u terugvinden in deze datasheet of op de productsectie van onze website.

Lees meer 18-04-2014

Ysebaert op Facebook

Speciaal voor de Facebook-fanaten kan je ons voortaan ook volgen op facebook.

Lees meer 16-04-2014

ATEX Guidelines

"ATEX Guidelines" is niet te verwarren met "ATEX Directive" 94/9/EC.
De Guidelines zijn bedoeld als hulpmiddel bij het lezen, interpreteren en toepassen van Richtlijn 94/9/EG (Directive = Richtlijn).

In tegenstelling tot de Richtlijn 94/9/EG zijn de Guidelines niet juridisch bindend.

Deze worden opgesteld door "Directorate General Enterprise and Industry of the EC" in samenwerking met de lidstaten, industrie, standaardisatie en Notified Bodies en is bedoeld voor de stakeholders, alle direct of indirect betrokken partijen.

Van de vierde editie is er in december 2013 een update verschenen. Deze kan u hier downloaden.

In de loop van dit jaar wordt er een nieuwe ATEX Richtlijn verwacht. Zodra deze beschikbaar is, zal er ook van de Guidelines een nieuwe editie verschijnen. Wij zullen zeker niet nalaten u hierover te berichten.

Lees meer 14-03-2014

Roestvrijstalen Ex behuizingen

Een snelle levering durft bij roestvrij stalen behuizingen al eens een probleem te zijn.
Met de serie TB-MH bieden wij hiervoor de oplossing.

De kasten van de TB-serie zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in moeilijke omstandigheden. De kasten zijn standaard in roestvrij staal (316L) en voorzien van een scharnierend deksel. Wartelplaten vergroten het gebruiksgemak.
Deze kasten worden onder ons ASSEMBL-Y certificaat op maat uitgerust met klemmen, bedieningseenheden,...

Meer informatie kan u terugvinden in deze datasheet of op de productsectie van onze website.

Lees meer 17-03-2014

LED veiligheidsverlichting voor zone 2 en 22

Zoekt u autonome veiligheidsverlichting voor uw infrastructuur, dan biedt de serie nD8611 LED voor zone 2 en 22, een plaatsbesparende en budgetvriendelijke oplossing.

Het gebruik van LEDs in noodverlichting betekent bovendien een besparing van 71% t.o.v. de veelgebruikte 8W TL-lamp.
Daarenboven staan ze garant voor een stabiele en duurzame lichtstroom.

De levensduur van meer dan 50.000 uren, maakt dit armatuur nagenoeg onderhoudsvrij.
Het armatuur test zelf zijn noodfunctie, lamp en batterij met regelmatige intervallen. Status en eventuele fouten worden duidelijk gesignaleerd d.m.v. een 2-kleurige LED.

De batterij kan zonder extra maatregelen in de gevaarlijke zone worden vervangen. Dit armatuur kan zowel in permanente als in niet-permanente uitvoering gebruikt worden.

Meer informatie kan u terugvinden in deze datasheet of op de productsectie van onze website.

Lees meer 12-02-2014

Vet op flenzen van Exd behuizingen

Tot voor kort gingen onze geassembleerde Exd kasten voorzien van vet op flenzen en schroefdraden de deur uit.

Vooral bij de grote behuizingen kan dit problemen geven bij het openen. Immers door het vet en het aanspannen van de dekselbouten is het deksel zodaning aangezogen dat de kast moeilijker geopend kan worden.

Daarom voorzien wij nu nog enkel vet op schroefdraden van dekselbouten en wartels/stoppen.
De flens wordt vrij gelaten en we leveren met elke behuizing een kleine tube SUPERLUBE van 12g mee.

Op die manier kan de kast bij installatie on site zonder problemen geopend worden.
Na aansluiting dient u dan het vet uit de kleine tube over de flens uit te smeren.

We hebben de SUPERLUBE voor verkoop ook beschikbaar in tubes van 85g die makkelijk aan de standaarduitrusting kunnen toegevoegd worden.

Vraag ernaar !

Lees meer 14-02-2014

Zaklamp met geïntegreerde lader

De FOURLEDEX is een herlaadbare, compacte LED-zaklamp van slechts 150g.

De zaklamp heeft een geïntegreerde lader en stekker kan dus eenvoudig worden opgeladen via een klassiek 230V stopcontact. Met de NiMH-accu heeft de zaklamp een autonomie tot 12u en kan tot 1000 keer worden herladen.

Met klittenband kan de FOURLEDEX aan een helm worden bevestigd.

Raadpleeg de productfiche of neem een kijkje op onze productsectie.
Contacteer Nick Bernaerts voor meer info of een offerte.

Lees meer 13-01-2014

Ysebaert 60 jaar

Dit jaar viert Ysebaert NV haar 60-jarig bestaan. Van deze gelegenheid maakten we gebruik om ons logo te vernieuwen. We hebben bewust gekozen voor meer kleuren die meteen verwijzen naar onze 3 business units:

 • ex zone
 • hybrid energy
 • marine offshore lighting

Met het nieuwe logo  en de nieuwe benamingen van de business units introduceren we een frisse bedrijfsstijl in al onze communicatie.

Ook onze website  is volledig aangepast naar de nieuwe huisstijl. Hier vindt u alvast veel nuttige informatie die u kan helpen bij de realisatie van uw projecten. De website wordt regelmatig aangevuld met nieuwe inhoud.

Onze huisstijl verandert maar Ysebaert staat nog steeds voor kwaliteit, service en professioneel advies.

Lees meer 01-10-2013