Versterk uw kennis

Explosieveilige oplossingen moeten voldoen aan de laatste editie ATEX-richtlijnen en onderliggende normen. Op deze pagina vindt u informatie die u helpt om uw projecten aan de wettelijke vereisten te laten voldoen.

Training

Basisopleiding Ex: deze praktijkgerichte cursus verduidelijkt de verschillende beschermingswijzen en applicatiemogelijkheden. De cursus verloopt interactief zodat uw eigen ‘Ex-probleem’ aan bod komt.
 
Gevorderden cursus ATEX114-richtlijn: een gedetailleerde toelichting van de ATEX114-richtlijn met ruimte voor oefeningen en praktijkvoorbeelden zodat u vertrouwd raakt met het gebruik ervan.

Indien u de ATEX114-opleiding wenst bij te wonen, raden wij u aan om eerst de basisopleiding te volgen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Bent u op zoek naar de regels betreffende het gebruik van Barrier Glands?
Wil u graag weten wat die verschillende lettertjes bij Exn betekenen?

Lees onze veelgestelde vragen over explosiebeveiliging, ATEX, bordenbouw, markering van producten, enz.

FAQ Lees meer

ATEX-richtlijn

Onderstaande linken verwijzen naar de website van de Europese Commissie met de officiële teksten van de Richtlijnen, Guidelines, enz.:

  • Richtlijn 94/9/EG betreffende apparaten en beveiligingssystemen bedoeld voor gebruik op plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen (ATEX95)
  • Richtlijn 2014/34/EU betreffende apparaten en beveiligingssystemen bedoeld voor gebruik op plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen (ATEX114)
  • ATEX Guidelines

Lees meer

Ex in een notendop

U bent nieuw in Ex of wil uw kennis opfrissen? Download "Normen en principes": een beknopt overzicht en verduidelijking van de voor Ex-materiaal geldende normen en principes. U vindt hier de verschillende beschermingswijzen en de indeling in groepen, temperatuurklassen en zones. Verder krijgt u ook een korte toelichting bij EPL (Equipment Protection Level) en de mogelijke certificatieprocedures.

Lees meer