Ysebaert installeert Smart Hybrid Energy System

Deze week hebben we ons Smart Hybrid Energy System in gebruik genomen. Het systeem voorziet ons bedrijf van stroom tijdens een stroomonderbreking, buffert onze zonne-energie die we anders terug leveren aan het net en vlakt onze stroompieken af.

Elektrische eigenschappen

Het unieke Smart Hybrid Energy System heeft volgende kenmerken:

  • Ingang : 3x400 VAC + N – 3 x 100A
  • Uitgang : 3x400 VAC + N – 3 x 143A
  • Batterijopslag : 40kW Lithium Power Pack
  • UPS vermogen : 30KVA
  • Maximum vermogen : 100KVA

Systeemcomponenten

Drie omvormer/laders Quattro 48/10000/140-100-100 en een Lithium Power Pack van 40kW vormen het hart van dit unieke systeem. De complete installatie heeft verder een Lynx DC distributie systeem en een bypass unit met koppeling naar onze bestaande elektrische installatie en zonne-energiesysteem.

De complete installatie kan worden uitgelezen op de ingebouwde Color Control Display en via de VRM website (Victron Energy Remote Management). Statusberichten worden via de VRM-website per E-mail verstuurd terwijl een GSM module zorgt voor de nodige SMS berichten in geval van stroomuitval.

Drie in één

De opzet van het systeem is drieledig:

  • Tijdens een stroomonderbreking hebben we een omvormervermogen van 30KVA ter beschikking en een batterijopslag van 40kW. Dit laat ons toe om onze CNC-machines op een gecontroleerde manier stil te leggen en nog gedurende een aantal uren verder te werken.
  • De zonne-energie die we niet zelf verbruiken maar terug leveren aan het net kunnen we voortaan bufferen in het Lithium Power Pack en gebruiken tijdens de nacht, bij een stroomonderbreking of om pieken op te vangen
  • De maximale stroompiek wordt door de distributienetbeheerder gedurende een jaar verrekend in de distributie- en transporttarieven. Het vermijden van deze stroompieken kan op termijn voor een aanzienlijke besparing zorgen. Het Smart Hybrid Energy System kan deze stroompieken opvangen door via de batterij en de omvormers bij te leveren vanaf een vooraf ingesteld vermogen.

Schaalbaar – ook voor uw installatie

Het Smart Hybrid Energy System is aanpasbaar aan elke situatie of het nu monofase, driefase of splitfase is. Ook het vermogen, autonomie of type batterij kan aangepast worden aan uw wensen.

Voor meer informatie of demo, contacteer Luc Baeyens.

Toon 5 foto's
Gepubliceerd op: 17-12-2014