Voorkom het uitschakelen van de zonnepanelen door een correcte installatie van een thuisbatterij

De laatste tijd lees je vaak in het nieuws dat bij goed weer het net overbelast wordt door de vele zonnepanelen die op hetzelfde moment terug leveren. De zonne-omvormers worden dan automatisch uitgeschakeld en hierdoor gaat je zonne-energie volledig verloren.

Wanneer je een thuisbaterij installeert voorkom je echter deze verliezen en kan de zonne-energie nog steeds gebruikt worden om de verbruikers te voeden en om de batterij te laden. Pas op, dit zal enkel werken wanneer de Multiplus II in serie geplaatst wordt op het net. Er moet dan wel rekening gehouden worden met de Factor 1.0 regel, meer lezen over deze regel kan hier.

Wanneer de Multiplus II in serie gezet wordt en de spanning op het net stijgt zal deze zich automatisch van het net ontkoppelen. De MultiPlus II  blijft echter wel werken waardoor je een micro-grid creëert en de zonne-omvormer dus zal blijven werken. 

Wanneer een batterijsysteem parallel op het net geplaatst wordt en de zonne-omvormer wordt op de uitgang van de Multiplus II aangesloten zal deze ook blijven werken.

Dit is dus zeker een belangrijk argument wanneer je beslist om het batterijsysteem in serie of parallel op het net te installeren.

Toon foto
Gepubliceerd op: 27-10-2021