Project in de kijker: Gijsels BV, opslaan van energie bij het testen van generator

Onze klant Gijsels BV is een vooraanstaand verhuurbedrijf van generatoren in België, Zij leveren betrouwbare generatoren, meestal in de klasse 20kVA-600kVA, onmiddellijk uit voorraad.

Onderdeel van hun succes is een testregime - vóór levering, en bij teruglevering - waarbij de aggregaten een uur lang onder belasting worden gedraaid om er zeker van te zijn dat ze naar tevredenheid presteren.

Tot voor kort werd alle elektriciteit die tijdens het testen onder belasting werd opgewekt, als warmte afgevoerd.  Elias Gijsels - de zoon van de eigenaar van het bedrijf - werkte toevallig aan een duurzaamheidsproject op school en stelde voor de test-energie op te slaan en te gebruiken om de werkplaats en kantoren van energie te voorzien. Hij hielp bij het ontwerpen en installeren van een systeem waardoor het bedrijf nu grotendeels zelfvoorzienend is op energiegebied.

Om te voldoen aan de Synergrid wetgeving hebben wij een semi off-grid systeem voorgesteld.
Het driefasesysteem maakt gebruik van 3 x Quattro 15kVA omvormerladers samen met Pylontech batterijen en wordt aangestuurd door een Cerbo GX.

Componenten:

  • 3x Victron Energy Quattro 48/15000
  • Lynx verdelers
  • 32 modules US2000 Pylontech batterijen (77kWh) + 1 communicatie hub
  • PV actief op het openbare net (AC 6 kW)
  • PV actief op het energiesysteem ( AC SMA 15 kW)
  • Transferswitch 80A

Lees het volledige artikel hier verder.

Toon 5 foto's
Gepubliceerd op: 17-01-2022