Phoenix Smart IP43 Charger

Gericht op booteigenaren kan deze aanpasbare vijf-stappen-acculader een oplading van 30A of 50A bieden aan elk van de drie accu’s. Het Phoenix 1+1-model kan ook 3A aan de startaccu en de rest aan de ‘huis-accu’ bieden. 24V-modellen zijn beschikbaar met 16A/25A-oplading. Aangezien hij is uitgerust met Bluetooth, kunt u de oplader beheren en alarmen direct via uw telefoon instellen. Aanpasbare, intelligente en dynamische oplaadfuncties – zie onderstaande datasheet. Voor oplading met compensatie voor voltage en temperatuur dient u een draadloze Smart Battery Sense te bestellen.

Vergeet niet de AC-voedingskabel separaat mee te bestellen

Bluetooth Smart ingeschakeld
Maak gebruik van een Bluetooth-geactiveerde smartphone, tablet of een ander apparaat om de spanning en stroom in de gaten te houden, om de instellingen te wijzigen en om de acculader te updaten als nieuwe eigenschappen beschikbaar komen.

Phoenix Smart (1+1): twee uitgangen om 2 accubanken op te laden
De tweede uitgang, gelimiteerd tot ongeveer 3 A en met een iets lagere uitgangsspanning, is bedoeld als aanvulling op een startaccu.

Phoenix Smart (3): drie volle-stroomuitgangen om 3 accubanken op te laden
Alle uitgangen kunnen de volledige nominale vermogen stroom te leveren.

Automatische laadcompensatie
Door de uitgangsspanning iets te verhogen als de DC stroom verhoogt compenseert de acculader spanningsverlies door DC kabels. Raadpleeg voor informatie de gebruikershandleiding.

Adaptieve 5-traps laad algoritme: bulk – absorptie – reconditioneren – buffer – opslag
De Phoenix Smart Charger is voorzien van ons bekende adaptieve- accu management systeem dat vooraf kan worden ingesteld voor verschillende soorten accu’s. De adaptieve functie optimaliseert automatisch het laadproces afhankelijk van hoe de accu wordt gebruikt.

De juiste hoeveelheid lading: aangepaste absorptietijd
Bij geringe ontlading van de accu (als een jacht wordt aangesloten aan walstroom) wordt de absorptie tijd kort gehouden om overlading en overmatig gassen te voorkomen. Na een diepe ontlading wordt de absorptietijd automatisch verlengd om de accu volledig te laden.

Schadebeperking door overmatig gassen: de veilige accu modus
Indien, om de laadtijd te verkorten, gekozen wordt voor een hoge laadstroom en ook een verhoogde laadspanning, dan zal de Phoenix lader nadat de gasspanning is bereikt de stijgsnelheid van de spanning begrenzen. Zo wordt overmatig gassen in de eindfase van de laadcyclus voorkomen (zie de laadcurve tussen 14,4V en 15,0V in fig. 2).

Minder onderhoud en veroudering wanneer de accu niet gebruikt wordt: de opslag functie
Wanneer er gedurende meer dan 24 uur geen ontlading plaatsvindt, wordt er overgeschakeld op de opslag functie. De spanning wordt dan verlaagd tot 2,2V/cel (13,2V voor een 12V accu) om gassing en corrosie van de positieve platen zoveel mogelijk te beperken. Eens per week wordt de spanning verhoogd tot absorptie niveau om de accu weer bij te laden. Dit voorkomt stratificatie van het elektrolyt en sulfatering van de platen, een belangrijke oorzaak van het vroegtijdig falen van de accu.

Ook geschikt om Li-ion (LiFePO?) accu’s op te laden
Het is mogelijk om een aan/uit-bediening van de lader te implementeren door een relais of een open collector-opto-coupler-uitgang van een Li-ion BMS op de afstandsbedieningspoort van de lader aan te sluiten. Anderzijds is volledige controle van de spanning en de stroom mogelijk door aansluiting via Bluetooth.

Volledig programmeerbaar laadalgoritme
Het laadalgoritme kan worden ingesteld met behulp van Bluetooth of de VE.Direct interface. Met de modusknop kunnen drie voorgeprogrammeerde laadalgoritmes worden gekozen (zie details).

Afstandbediending aan/uit
De afstandsbediening aan/uit bestaat uit twee aansluitingen: Afstandsbediening H en Afstandsbediening L.
Een afstandsbediening aan/uit-knop of relaiscontact kan tussen H en L worden geplaatst.
Het is ook mogelijk om aansluiting H te verhogen of aansluiting L te verlagen. Zie handleiding voor details.

VE.Direct interface
Voor aansluiting op het Color Control paneel, laptop of andere apparatuur.
Raadpleeg de VictronConnect app onder Downloads / Software op onze website.

Programmeerbaar relais
Kan worden ingesteld met gebruik van de VE.Direct interface of een Bluetooth-apparaat in geval van een alarm of een voor-alarm.

Meer info in deze datasheet of op smartenergyshop.be.

Toon 2 foto's
Gepubliceerd op: 27-05-2019