Introductie opslagsysteem Iris Energy op InterSolution

Op InterSolution was veel interesse in ons nieuw opslagsysteem van Iris Energy. Naast ons S³ systeem geschikt voor woningen en KMO’s hebben we nu ook dit systeem voor industriële en commerciële toepassingen van 50kW tot verschillende MW’s. Elk systeem bestaat uit minstens een omvormer/lader en een batterijmodule. Daarnaast laat het modulaire concept toe om extra functies toe te voegen die ook gelijktijdig kunnen toegepast worden:

  • UPS: permanente stroomvoorziening voor uw kritische verbruikers los van stroomonderbrekingen of netfluctuaties;
  • voor het verminderen van uw energiekosten. Het energie-opslagsysteem van Iris Energy laat toe om uw zelfopgewekte energie (zon, wind, …) op te slaan voor later gebruik. Het kan ook ingezet worden voor peak shaving, indien het net beperkt is springt het systeem bij zodat de hoge energie pieken opgevangen worden;
  • als een laadstation voor elektrische voertuigen, zowel AC-laden als DC-laden;
  • als een uitbreiding van het beschikbaar vermogen;
  • als een off-grid energiesysteem;
  • als deelnemer in de energiemarkt (netondersteuning, nettransitie, …).

Via een DC/DC omvormer kan zonne-energie rechtstreeks in de batterij worden opgeslagen. In vergelijking met standaard PV-omvormers zijn hierbij geen verliezen door de conversie van DC naar AC en weer naar DC.

Een DC/DC omvormer kan ook ingezet worden als voeding van een DC-net.

Deze omvormers zijn beschikbaar in 50kW, 100kW en 200kW. 

Voor meer info over Iris Energy kan u terecht op onze website (link). Nog vragen of interesse? Aarzel ons niet te contacteren!

Toon 2 foto's
Gepubliceerd op: 30-01-2020