Grotere batterijsystemen mogelijk door Synergrid keuring van Quattro, webinar op 5 augustus

Omvormers die gebruikt worden in batterij opslagsystemen moeten door Synergrid worden gehomologeerd. Onderstaande modellen van de Quattro omvormer/lader van Victron Energy zijn nu ook gehomologeerd volgens het voorschrift C10/11 ed2.1 (2019) en staat in de lijst C10/26.

Hierdoor zijn we dus niet langer beperkt tot het 5kVA omvormervermogen van de Multiplus-II en zijn ook grotere batterijsystemen mogelijk bij een 3 fase aansluiting.

Aangezien de Quattro geen interne dubbele ontkoppelingsrelais heeft moet deze nog extern aangesloten worden. Hiervoor heeft Victron een Anti-Islanding Box waar deze dubbele relais, de Ziehl UFR1001E om deze  relais aan te sturen en een hoofdzekering ingebouwd zijn. Deze is geschikt voor zowel monofasige als driefasige systemen. Hij heeft een vermogen tot 63A per fase en alle onderdelen zijn handig ondergebracht in een IP65-behuizing. Het is ook mogelijk om de Ziehl apart aan te kopen.

Op 5 augustus om 08.30u zal Luc Baeyens een webinar geven over het gebruik van de Quattro in ESS systemen. Inschrijven is verplicht via deze link.

Toon foto
Gepubliceerd op: 24-06-2021