Groene energie op scoutskamp

Meer en meer jeugdbewegingen kiezen voor groene energie op hun kampterrein. Dit kunnen we alleen maar aanmoedigen en zo'n initiatieven sponsoren we dan ook graag! Deze zomer sponsorden we de scouts 28 Zaoeja en scouts Vlierbeek. 

De zonnegenerator van Scouts Vlierbeek is een gesloten aanhangwagen met 8 zonnepanelen die een vermogen van 3kWp opwekken. In de aanhangwagen bevinden zich 4 batterijen met een totale capaciteit van 10kWh. De zonnepanelen en batterijen werden aangesloten op een EasySolar II-GX 48/3000. De scouts heeft de zonnegenerator uitvoerig getest en goedgekeurd. In de toekomst zullen ook andere scoutsgroepen van dit batterijsysteem gebruik kunnen maken. 
Lees hier het volledige artikel op Het Nieuwsblad.

De scouts 28 Zaoeja bouwde een zonnestation waar ze een diepvriezer kunnen op aansluiten en GSM’s mee kunnen opladen. Door dit batterijsysteem hoeven ze niet 3x per dag met de auto naar de boer te rijden om het eten op te halen. Ook deze scoutsgroep hoopt andere scoutsgroepen te inspireren om groene energie op kamp te gebruiken.
Lees hier het volledige artikel op GVA.

Toon 4 foto's
Gepubliceerd op: 29-08-2023