Gemakkelijk uw batterij controleren met de nieuwe Smartshunt!

Victron Energy heeft een Smart versie van de Shunt gelanceerd. Deze is verkrijgbaar in drie modellen: 500; 1000; en 2000 Ampère.

De SmartShunt is een krachtige batterijmonitor met Bluetooth. Hij kan uit het zicht worden geïnstalleerd terwijl de live gegevens van het apparaat via de VictronConnect App worden doorgestuurd naar uw gsm of laptop. Zo checkt u gemakkelijk de accutoestand, spanning, stroombelasting en time-to-go. U heeft ook een uitgebreide historische informatie die u in staat stelt uw systeem te analyseren.

Aansluiten op een 'GX'-apparaat

De SmartShunt kan ook worden aangesloten op elk apparaat uit de GX-familie, inclusief de Color Control GX en de nieuwe Cerbo GX, met behulp van een optionele VE.Direct-kabel. Dit voorziet het GX-apparaat van batterijgegevens voor de systeembesturing - en zo is het niet nodig om een BMV-display te plaatsen.

De SmartShunt kan uw hoofdbatterij controleren maar u kunt ook kiezen voor:

  • De spanning van een tweede batterij bewaken - bijvoorbeeld de startbatterij.
  • Of u kunt een temperatuursensor (optioneel) aansluiten voor het laden met temperatuurcompensatie.
  • Of u kunt de middenspanning van uw batterijbank (kabel inbegrepen) controleren om de gezondheid van de batterij in de gaten te houden.

Wat is het verschil met een BMV712?

De Smartshunt heeft geen visueel of akoestisch alarm zoals de BMV. Ook heeft hij geen programmeerbaar relais. Alle andere vergelijkingen met de BMV gelden: de SmartShunt werkt in het 6,5VDC tot 70VDC bereik; trekt minder dan een milliamp; en bewaakt een batterijcapaciteit tot 9999Ah.

De Smartshunt is dus een goed alternatief voor een BMV, vooral voor systemen waar batterijbewaking nodig is maar minder bedrading gewenst is.

Toon 3 foto's
Gepubliceerd op: 22-03-2020