Eenvoudig tanklevels monitoren met de GX Tank 140

De GX Tank 140 kan tot 4 tanklevelsensoren aflezen. Het is een accessoire voor het aanbod van GX-systeem bewakingsproducten, waarvan de Cerbo GX het meest gebruikte model is.
Tankniveaus kunnen zowel in het systeem afgelezen worden maar ook op afstand via de VRM Portal.
De GX Tank is compatibel met zowel stroomensoren (4 tot 20 mA) als voltagesensoren (0 tot 10V). De aansluiting op het GX-apparaat is via USB, dit is ook hoe de GX Tank 140 voeding krijgt: er zijn geen extra voedingskabels nodig.
De bedrading van de tanksensor is heel simpel: twee van de vier ingangen leveren een 24 V-voedingsbron om de sensor te voeden. De andere twee ingangen hebben wel een externe voedingsbron nodig. Daarvoor is een aansluitklem samen met gezekerde uitgangen voorzien.
De limiet is configureerbaar, zodat ook sensoren gebruikt kunnen worden die slechts een gedeelte van de schaal gebruiken, bijvoorbeeld 0 tot 5 V.
Om een stabiele aflezing te krijgen kunnen de metingen gedempt worden. Het dempen kan worden geconfigureerd tussen 1 en 60 seconden.
Defecte sensoren en bedradingsproblemen worden gedetecteerd: er wordt een alarm gegenereerd als de waardes buiten het bereik vallen.
Voor toepassing in de scheepsvaart, kan het GX-apparaat deze tankniveaus versturen op het NMEA 2000-netwerk, zodat deze ontvangen kunnen worden door andere beeldschermen zoals een MFD.

Meer informatie in deze datasheet.

Toon foto
Gepubliceerd op: 23-06-2021