De Blue Power Demonstratie bus van Victron Energy komt naar Ysebaert!

Op 19 maart kan de demonstratie bus van Victron bezocht worden op onze parking. Stap aan boord en maak van dichtbij kennis met 3-fase, off-grid en netgekoppelde energieopslagsystemen.

U krijgt een uitgebreide uitleg over het ontwerp van een systeem, het kiezen van de juiste apparatuur, het bedradingsproces, eindcontroles en inbedrijfstelling - zodat u het perfecte systeem voor de behoeften van uw klanten kunt realiseren.

Als je een installateur bent van energieopslagsystemen voor thuis, op kantoor of in de industrie, zul je merken dat de Blue Power demonstratiewagen gebouwd is om je te helpen begrijpen wat je allemaal kunt bereiken met de systemen van Victron Energy.

Er zijn drie systemen geïnstalleerd in de bestelwagen:

  • ESS enkelfasig in een driefasig systeem - apparaten omvatten een Multi RS Solar 6kVA omvormer/lader voor 48V-opslag (in dit geval wordt een Pylontech US5000 lithiumbank gebruikt) met twee MPPT-trackers; een energiemeter VM-3p75ct die geschikt is voor enkelfasige of driefasige voeding; een EV-laadstation en een gebruikersinterface met touchscreen - het Ekrano GX communicatiecentrum vergemakkelijkt datacommunicatie tussen apparaten en maakt externe bewaking mogelijk voor zowel technici als eindgebruikers via het Victron Remote Management platform VRM.
  • ESS 3-fase onderbrekingsvrije stroomvoorziening wordt gedemonstreerd met behulp van: Drie MultiPlus 48/5kVA units geconfigureerd voor 3-fase 230/400VAC UPS. Er is een SmartSolar MPPT RS en een Lynx Distributor DC-bus die zorgt voor de DC-distributie van en naar een Pylontech US5000 lithiumbank. Een Cerbo GX zorgt voor de systeemcommunicatie naar een GX Touch-display ... en natuurlijk naar overal ter wereld via VRM.
  • De systemen in de wagen worden gevoed door een alles-in-één Easysolar-apparaat. Deze is supergemakkelijk te installeren en combineert een 1600W omvormer/lader, een MPPT zonne-lader en vier RCD-bewaakte stopcontacten die worden beveiligd door twee 10A en twee 16A stroomonderbrekers. Dit systeem bevat twee accu's - 12/200Ah Lithium Battery Smart ... en een Lynx Smart BMS regelt het opladen van de accu.

Een bezoek aan de bus duurt ongeveer 1.5u en we starten met de eerste groep om 9.30u. Per sessie kunnen 5 deelnemers de bus bezoeken. 

Interesse? Stuur dan een mailtje naar Roel Engelen.

Toon 3 foto's
Gepubliceerd op: 28-02-2024