Bollé Bollé installeert off-grid energiesystemen in Tanzania

Bollé Bollé (een VZW actief in Tanzania) heeft recent de installatie van 3 off-grid energiesystemen in Tanzania afgerond. Voor de 2 scholen en 1 hospitaal leverde Ysebaert de Victron Energy lader/omvormers, MPPT-laders, Solar accu’s en het benodigde installatiemateriaal. De installatie ter plaatse werd volledig verzorgd door vrijwilligers van Bollé Bollé met de assistentie van lokale mensen. Het resultaat mag zeker gezien worden (zie foto’s).

Over het project Solar for Igunga heeft Bollé Bollé trouwens een aparte pagina op hun website: https://www.bollebolle.be/solar/

Het doel van deze projecten is de veiligheid van de leerlingen op school en de patiënten in het ziekenhuis te garanderen. Daarnaast is het ook de bedoeling om de lokale bevolking te laten kennis maken met de voordelen van duurzame zonne-energie zodat dit later eventueel ook op andere plaatsen in het district geïmplementeerd kan worden.

Met dit bericht willen wij graag de inspanningen van Bollé Bollé extra in de kijker plaatsen en hen feliciteren met het geleverde werk.

Toon 3 foto's
Gepubliceerd op: 27-06-2019