Blue Power acculader 12/30 en 24/15

Deze nieuwe lader van Victron Energy is niet alleen uiterst efficiënt (tot 94%), ook heeft hij een innovatief 6-traps laadalgoritme. Deze acculader is leverbaar met een 12V-30A of 24V-15A uitgang en 1 of 3 uitgangen.

Met een efficiëntie tot 94% ontwikkelen deze acculaders tot vier keer minder hitte in vergelijking met de industrienorm. En zodra de accu volledig is opgeladen, daalt het stroomverbruik naar 0,5 watt en dat is vijf tot tien keer beter dan de industrienorm.

De Blue Power lader is voorzien van een door een microprocessor gestuurd 'adaptief' accubeheer. De 6-traps adaptieve functie optimaliseert automatisch het laadproces afhankelijk van hoe de accu wordt gebruikt.

De opslag-modus wordt geactiveerd als de accu gedurende 24 uur niet wordt ontladen. In dat geval wordt de drijfspanning verminderd tot 2,2 V/cel (13,2 V voor 12 V-accu) om gasvorming en corrosie van de positieve platen te minimaliseren. Eens per week wordt de spanning opnieuw verhoogd tot absorptieniveau om de accu weer 'bij te laden'. Dit voorkomt stratificatie van het elektrolyt en sulfatering, de hoofdoorzaak van voortijdig falen van de accu.

In de modus NIGHT (nacht) of LOW (lage spanning), wordt de uitgangsstroom verlaagd tot max. 25% van de nominale uitgangsstroom en wordt de acculader geheel geruisloos. De modus NIGHT eindigt automatisch na 8 uur. De modus LOW kan handmatig worden beëindigd.

Beschermd tegen oververhitting: de uitgangsstroom neemt af als de temperatuur tot 50ºC stijgt, maar de BluePower lader valt niet uit.

Meer informatie kan u terugvinden in deze datasheet of op de productsectie van onze website.

Toon foto
Gepubliceerd op: 12-02-2014