Stroomtekort in België
Zal de stroom ook in uw gemeente uitgeschakeld worden?
Dan:
- Werkt uw verwarming niet meer (ook verwarming op gas heeft netspanning nodig voor de circulatiepomp)
- Koelen uw ijskast en diepvriezer niet meer
- TV, computer, video vallen uit
- Werkt uw domoticasysteem niet meer
- Automatische deuren, garagepoort, toegangshek en rolluiken gaan niet meer open of dicht
- Is er geen verlichting
- …
Wees voorbereid en schaf een backup-systeem aan. Ysebaert levert stille systemen die uzelf of uw elektrisch installateur op enkele uren kan installeren. Het systeem bestaat hoofdzakelijk uit een geïntegreerde omvormer/lader en een batterij.
We voorzien 2 uitgewerkte systemen die verder in dit document worden voorgesteld. Andere systemen met langere autonomie, 3-fase mogelijkheid, meer vermogen kunnen op vraag worden voorgesteld.
Basissysteem
Dit voorziet in uw basisbehoefte aan energie om een stroomuitval van 4 à 5 uur te overbruggen. Hierbij kan u o.a. volgende toestellen blijvend van stroom voorzien: ijskast, diepvriezer, pomp centrale verwarming (gas), TV, computer en basisverlichting (+/- 200W).
Bij permanente integratie in uw elektrische installatie blijven deze toestellen zonder onderbreking werken. Overleg met uw elektrisch installateur is dan wellicht noodzakelijk.
Door het toevoegen van extra batterijcapaciteit kan de autonomie verdubbelen.
Comfortsysteem:
Wenst u meer dan de basisbehoefte zoals beschreven in het basissysteem voorzien we een zwaardere installatie met een gelijktijdig verbruik tot 4250W. Standaard voorzien we een bruikbare energieopslag van 6kW (batterij 9kW). Ook hier kan door het toevoegen van batterijcapaciteit de autonomie verlengd worden.
Dit systeem kan ook de overtollige energie van uw zonnepanelen opslaan in plaats van terug te leveren aan het net. Bij stroomuitval blijven uw zonnepanelen energie leveren mits het toevoegen van een netontkoppelingsbeveiliging. Raadpleeg hiervoor zeker de installateur van uw zonnepanelen.
Meer informatie over opslag van energie gecombineerd met zonnepalen leest u in het document over de Victron Energy Storage Hub.